Súlyosbították Gáspár Győző lányának ítéletét

Gáspár Evelin
Vágólapra másolva!
Tavaly még csak egy év próbaidőre bocsátották, ebből lett most kettő.
Vágólapra másolva!

Gáspár Evelin tisztázta, mi is történt azután, hogy hamis forgalmit adott át közúti igazoltatás során. „Nyolc órán át elzáráson voltam, a salgótarjáni rendőrkapitányságon vallattak... Tavaly április 13-án volt az elsőfokú tárgyalás, épp aznap, amikor kijött a NAV hozzám kutatni. Elsőrendű vádlott voltam, egy év próbaidőre ítéltek, de az ügyész fellebbezett. Most súlyosbították ezt két évre" – mesélte a Mokkában.

Gáspár Evelin Forrás: TV2

Ügyvédje szerint a lány ártatlan, mert megbízott egy autókereskedőben, akitől kapott egy kocsit és egy forgalmit. „Nem volt lehetősége annak, hogy ezek eredetét leigazolja. De van valamennyi gondatlanság az esetben" – vélekedett.

A próbára bocsátás a feltételes elítélés egy formája, magyarázta: ebben az esetben a büntetés kiszabását függesztették fel. Ha Győzike lánya nem tesz semmi törvényelleneset két évig, akkor büntetést sem szabnak ki.

Most megnyílt a harmadfokú tárgyalás lehetősége, így a történet nincs lezárva. Az ügyész pénzbírságot akar elérni, a védő pedig úgy véli, hogy az elsőfokú ítélet a helyes. Az esetről itt írtunk korábban.