Extra meglepetésre készülnek A Dal versenyzői

Dal 2018 produkció, TV műsor, Akvárium 2017.12.06.
Kökény Attila és Király Viktor is a versenyzők között
Vágólapra másolva!
Szombat este rajtol A Dal 2018, a fellépők extra meglepetéssel is készülnek a nézőknek.
Vágólapra másolva!

Január 20-án kezdődik az idei Eurovízós Dalfesztivál hazai válogatója, A Dal. Új műsorvezetőkkel, Rátonyi Krisztával és Fehérvári Gábor Alfréd Freddievel találkozhatnak a nézők.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében ott lesz továbbra is Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész, valamint Both Miklós, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő. Az ítészek között lesz Schell Judit, Jászai Mari-díjas színésznő, valamint Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A versenyzők extra meglepetéssel is készülnek, egyelőre egy videót tettek közzé a produkcióról, amit ide kattintva lehet megnézni.

Mindent megtudhat a háttérről

Az első válogató után megtudhatunk mindent, ami kimaradt a kamerák kereszttüzéből a Dal Kulissza jóvoltából, elindul ugyanis A Dal Kulissza, ahol az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról. A Kulissza műsorvezetői idén Pflum Orsi és Forró Bence lesznek.

"Idén új helyszínen várjuk a nézőket: a Kulissza stúdiójában beszélgetünk majd a versenyzőkkel, a zsűritagokkal és persze belesünk a színfalak mögé is: nagyon érdekel bennünket, hogy mit éreztek az előadók, hogyan vették a kihívásokat. És persze izgalmas és meglepő információkkal készülünk az indulókról. Korábban én is álltam ott, azon a színpadon, ahol most ők, és elmondhatom, hogy nagyon izgultam. Kíváncsian várjuk őket a Kulisszában" - árulta el Pflum Orsi.

Forrás: Kraszner Nikolett

Forró Bence hol a stúdióban Orsival, hol pedig az események másik mozgalmas helyszínén lesz: "A backstage körül vadászom majd a zenekarokat és faggatom őket A Dalos szereplésükről. Ilyenkor mindenki felfokozott hangulatban van, úgyhogy számítok a spontán és őszinte reakciókra. Az kimondottan érdekel, hogy előzetes várakozásaik hogyan valósultak meg" - mondta Forró Bence.

Király Viktor, Vastag Tamás az első idei adásában

A három válogató adás – január 20., január 27. és február 3. – után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, melyek február 10-én és 17-én kerülnek képernyőre, majd nyolcan jutnak a február 24-i döntőbe. A győztes utazik az Eurovíziós Dalfesztiválra, ahol tavaly Pápai Joci szép eredményt ért el.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az első válogatón az alábbi dalok versenyeznek: Ceasefire X: Satellites, Fourtissimo: Kisnyuszi a kalapban, Király Viktor: Budapest Girl, Knoll Gabi: Nobody to die for, Leander Kills: Nem szól harang, LivingRoom: Kirakat élet, Noémo: Levegőt!, Patikadomb: Jó szelet!, Süle Zsolt: Zöld a május, Vastag Tamás: Ne hagyj reményt.

A Dal 2018 folyamatosan frissülő weboldalán (adal.hu) rengeteg extra tartalom, videó és cikk érhető el a műsorról. A közönség ötödik zsűritagként 2018-ban is pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére A Dal alkalmazáson keresztül, amely Android és iOS platformon is elérhető, valamint az alkalmazásban híreket, aktualitásokat olvashat a műsorról, és követheti a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.