Volt egy nagy szerepük, aztán el is tűntek

La Femme Nikita Nikita 1997 TV Series Joel Surnow Peta Wilson Don Francks Eugene Robert Glazer Roy Dupuis Matthew Ferguson Alberta Watson dvdbash La Femme Nikita TV Series (1997-2001) starring Peta Wilson, Don Francks, Eugene Robert Glazer, Roy Dupuis, Ma
La Femme Nikita TV Series (1997-2001) starring Peta Wilson, Don Francks, Eugene Robert Glazer, Roy Dupuis, Matthew Ferguson and Alberta Watson - dvdbash.com
Vágólapra másolva!
Vannak színészek, akiknek az arcát óhatatlanul is összekötjük egyetlen általa játszott karakterrel, de egy emlékezetes szerep után sehogy sem tudtak kitörni a skatulyából. Néhányan el is tűntek a közönség szeme elől, inkább a családjukkal töltötték az időt, a tanulmányaikat folytatták, zenésznek álltak, vagy beszálltak a fehérneműbizniszbe. Íme, pár egyszerepes színész a tévéből.
Vágólapra másolva!

Dennis Franz (New York rendőrei)

Forrás: AFP/Dave Kotinsky

A nyolcvanas években a Zsarublues egyik rendőrét játszotta, a New York rendőrei-ben pedig már főszerepet kapott, tizenkét évadon keresztül, 1993-tól 2005-ig vitte a vállán a sorozatot – azóta viszont nem láthattuk semmiben, mivel több időt akart a családjának szentelni. Egy 2012-es interjúban arról mesélt, hogy jól elvan a családdal, sokat utazgatnak, a feleségével pedig folyamatosan csinosítgatják a házat.

Nate Richert (Sabrina, a tiniboszorkány)

Forrás: ABC

A Sabrina, a tiniboszorkány-ban 124 epizódban játszotta a címszereplő szerelmét, Harvey-t, a sorozat lezárása után viszont alig láttuk valamiben, utolsó szerepét 2006-ban kapta egy rövidfilmben. A honlapja szerint még mindig színészkedik, sőt rendezőnek és zenésznek is tartja magát, leginkább dalszerzéssel foglalkozik, 2017 októberében például ezzel a számmal állt elő:

Jack Gleeson (Trónok harca)

Forrás: HBO

A Trónok harcá-ban zseniálisan alakította a pszichopata Joffrey Baratheont, ez után azonban vissza is vonult a színészettől, inkább filozófiai és héber tanulmányaival foglalkozott. 19-20 évesen még egyetemi tanár akart lenni, mára azonban letett erről a tervéről, és valamilyen szinten visszatért a színészkedéshez – bár ma csak bábokkal játszik, Bears in Space című darabja Londont és New Yorkot is megjárta.

Peta Wilson (Nikita, a bérgyilkosnő)

Forrás: USA Network

Luc Besson bérgyilkosnőjét, Nikitát nem csak Maggie Q játszotta el egy tévésorozatban, hisz már korábban, 1997 és 2001 között is ment egy széria, amelyben Peta Wilson kapta a főszerepet. A színésznőt utána még láthattuk például A szövetség-ben vagy a Superman visszatér-ben, de már kevésbé érdekli a pálya: 2012-ben elindította Wylie Wilson nevű fehérneműmárkáját, és visszaköltözött szülőföldjére, Ausztráliába.

Stan Kirsch (A hegylakó)

1992 és 1998 között A Hegylakóban játszott, mint Richard H. 'Richie' Ryan, sokan látták itthon is képernyőn Duncan MacLeod, azaz Adrian Paul oldalán: 103 részt kapott. Látható volt a J.A.G. - Becsületbeli ügyek két epizódjában, korábban a Jóbarátokban is volt pár villanása. Színésziskolája van, régen láttuk.

Lapozzon, tudunk még pár eltűnt színészről!