A magyarok rákaptak a teniszre

Vágólapra másolva!
Közel kétszázezer magyar nézőt ért el Fucsovics meccse Federer ellen, az Australian Open döntője pedig több mint negyedmillió nézőt vonzott az Eurosporton.
Vágólapra másolva!

Kiemelkedő nézettséget hozott az Australian Open teniszbajnokság a versenyt Magyarországon is közvetítő Eurosport számára: Fucsovics Márton és Roger Federer nyolcaddöntőjét több mint 195 ezren követték figyelemmel itthon a tévéképernyők előtt, míg utóbbinak a döntőjét Marin Cilic-csel közel 267 ezer nézőt ért el a teljes lakosság körében. A 18-49 éves kereskedelmi célcsoport körében január 22-én hajnalban minden hatodik tévénéző a Fucsovics-Federer meccset nézte hazánkban - közölte a csatorna.

Fucsovics Márton Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

Babos Tímea diadalmenetét is tízezrek követték, a női páros döntője, amelyet Kristina Mladenovic oldalán megnyert a Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duóval mintegy 85 ezer nézőt vonzott a teljes lakosság körében. A női egyes döntőjének a nézettsége is kiugró volt – a meccsen a dán Caroline Wozniacki verte a román Simona Halepet –, a meccs több mint 157 ezer nézőt vonzott az Eurosporton.

Az Eurosport a 2018-as Australian Openről több mint 300 órás élő közvetítéssel jelentkezett.