Botrányos reklámok, amikkel nagyon csúnyán melléfogtak

2018.02.08. 21:24

Szívesen inna egy kávét a Fikában?

Már csak egy rosszul megválasztott márkanévvel is mellé lehet nyúlni, a Ford Pinto Brazíliában például nemigen ment, mivel a helyi szlengben a „pinto” a férfi nemi szerv megfelelője. A Nissan spanyol nyelvterületen volt bajban a Moco elnevezéssel, hisz az „takony”-t is jelent, és valószínűleg itthon sem húzná sokáig a svéd kávézólánc, amelynek az a neve, hogy Fika.

Nem kell ahhoz nyelvi különbség sem, hogy egy üzlet tönkremenjen, kinek jutna eszébe például piacra dobni egy Hitler márkájú jégkrémet? Legalább egy ilyen emberről mégis tudunk, az indiai Utter Prades államban akadt egy Neeraj Kumar nevű férfi, aki a nagybátyjáról nevezett el fagyit – az öreget pedig csak Hitlerként emlegették a családban a temperamentuma miatt.

Mire képes másfél millió lufi?

Előfordult olyan is, hogy nem maga a reklám, hanem egy promóciós buli sikerült katasztrofálisan, a Jägermeister mexikói medencés bulija után nyolc vendég kórházba került, egyikük kómába is esett. A szervezők ugyanis úgy gondolták, menő lenne, ha a fürdőzők körül köd kavarogna, ezért folyékony nitrogént öntöttek a vízbe – ami a klórral keveredve viszont veszélyes gázzá alakult, többen emiatt lettek rosszul.

Balloonfest '86, így indultak útjukra a lufik annak idejénForrás: United Way

Ennél is rosszabbul végződött 1986-ban Clevelandben a Balloonfest 86 nevű rendezvény, amelyen a United Way világrekordot akart dönteni azzal, hogy egyszerre engedett fel a levegőbe másfél millió lufit. A várt tiszta idő helyett zuhogott az eső, a lufikat visszanyomta a városba, jelentős zavart okozva a forgalomban, aminek következtében két csónakázót sem találtak meg időben a vízimentők, megfulladtak az Erie-tóban.

Ha még olvasna

Botrányosabb, egyenesen felháborító reklámokról itt írtunk korábban, a Benetton sokkoló kampányainak külön cikket is szenteltünk. Az idei Super Bowl elképesztő hirdetéseiből itt válogattunk, korábban pedig arról is írtunk már, hogy a sztárok mennyit kapnak egy-egy reklámért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Előző
  • 1
  • 2
Következő