Tele van fényes díjjal a szolgálólány szekrénye

2018.02.12. 10:42

Február 11-én este rendezték a Writers Guild of America Awards médiaeseményt a Beverly Hills Hiltonban: A szolgálólány meséje újabb díjakkal gazdagodott.

2017 legnagyobb sorozatos sikerének számít az 1985-ben írt regény alapján készült The Handmaid's Tale, amely most a Writers Guild of America, azaz az írók cégének díját is bezsebelte, és nem is csak egyet. A drámai sorozatok közt megverte a Trónok harcát, a Better Call Sault, de a mezőnyben volt még a Stanger Things és a Foglalkozásuk: amerikai is.

Elisabeth Moss színész, producerForrás: AFP/2018 Getty Images/Frederick M. Brown

A sötét disztópiát bemutató széria az újoncok mezőnyében is nyert természetesen, pedig olyan ellenfelei voltak, mint a kifejezetten hangulatos, izgalmas Ozark, a GLOW vagy a szintén nem két fillérből készült The Deuce. A szolgálóny meséje egyszerűen nem tud veszíteni a tévés díjátadókon, legutóbb 13 Emmy-jelölése közül nyolcat győzelemre váltott, plusz kapott még Golden Globe-ot mint legjobb drámai sorozat, és ugyancsak Golden Globe-bal ment haza a főszereplő, Elizabeth Moss.

A Writers Guild of America Awards győztese lett még a Veep, a komédiák közt olyan riválisai voltak, mint a Szilícium-völgy vagy a Félig üres. A Hatalmas kis hazugságok is népszerű volt 2017-ben, a sorozat szintén kapott egy díjat vasárnap este. A teljes listát itt találja.