Egy raklapnyi pénzért kelt el az egyik legmenőbb tévés

2018.02.14. 14:43

A Netflix ötéves kizárólagos szerződést kötött Ryan Murphyvel, aki 300 millió dollárt, körülbelül 73 milliárd forintnyi összeget kap erre az időszakra. 

Ryan Murphy napjaink televíziózásának egyik legmenőbb háttérembere, olyan sorozatok fűződnek a nevéhez, mint a Kés/Alatt, a Glee – Sztárok leszünk, az Amerikai Horror Story vagy a Viszály – ráadásul tele van ötletekkel, jellemző rá, hogy egyszerre több projekten is dolgozik.

A Netflixnek nagyon kellhetett egy ilyen kreatív ember, hiszen egy friss szerződés szerint képes érte kifizetni öt évre 300 millió dollárt, nagyjából 73 milliárd forintot. 

Ryan MurphyForrás: AFP/Kevin Winter

Murphy már így is szállítja a cégnek a Száll a kakukk fészkére előzménysorozatát, a Ratched-et és egy zenés politikai szériát, a The Politician-t, mellette azonban a Foxnak és az FX-nek is dolgozott eddig.

Az új szerződés azonban kizárólagos, vagyis az író-producer mostantól csak a Netflixet szolgálja az ötleteivel: jelenleg máshol futó sorozatai, az Amerikai Horror Story, az American Crime Story és a 9-1-1 is nélküle folytatódnak, az általa kitalált Pose pedig nélküle indul majd el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK