A sátánizmusról kérdezték a magyar eurovíziós indulót

2018.02.26. 13:55

Az AWS tagjai katolikus iskolába jártak, nevetve tagadják az internetezők bárgyú vádjait.

Mint írtuk, a magyar rockerek és metálosok összefogása eredményezhette, hogy az AWS nyert A Dal 2018-ban, mert az valószínűtlen, hogy a haragos, néha hörgős zenére nagy számban szavaztak volna nagymamák. A külföldi reakciókról itt olvashat, később a korábbi magyar eurovíziós indulók kommentárjait szedtük össze.

„Pár másodperc alatt leforgott bennem a fél életem. És Leandertől is féltem" – viccelődött az AWS énekese, Siklósi Örs február 26-án a Rádió1-en, amikor arról kérdezték, hogy miért állt döbbenten fél percig, amikor kiderült a végeredmény.

„Látszik, hogy nem kell még elföldelni ezt a zenét, még szükség van rá. 12 éve zenélünk, korábban katolikus iskolába jártunk, azaz a híresztelésekkel ellentétben nem vagyunk démoniak és sátánisták. Mi egy suliba jártunk tizenéves korunk óta, azóta hurcibáljuk ezt a zenekart magunkkal" – emlékezett.

AWSForrás: Facebook / AWS

Örült, hogy a Tankcsapda is támogatta őket, úgyhogy tényleg valami magyaros rocker összefogás lehet a háttérben. „Kemény időszak vár ránk. De milyen szép lenne, ha tíz év múlva mindenki feketében járna, szögecsekkel" – viccelődött az énekes.

A kis klubkoncertekhez szoktak, nagyon új nekik a reflektorfény, és boldogok, hogy már 500 ezer megtekintés körül van a Viszlát nyár, ami korábban 200 ezernél járt. Bár még van idejük tűnődni azon, kellenek-e angol sorok bele, egyelőre magyar szöveggel tervezik kivinni a dalt.

Nem felejtik el, honnan jöttek

Az együttes vasárnap a Facebook-oldalán is köszönetet mondott a voksokért: "Ami tegnap történt, az jelenleg még felfoghatatlan. 12 éve azért kezdtük el a zenekart, hogy a saját zenénkkel, a saját gondolatainkat közvetítsük teljesen mindegy mekkora közönségnek. Tegnap egy olyan stílus tudott érvényesülni, aminek eddig senki nem adott teret, tegnap egy olyan szubkultúra mutatta meg, hogy létezik, amiről eddig hallani sem nagyon akartak. Ez nem a mi érdemünk, hanem a tietek kedves Barátaink. Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy valójában mennyien vagyunk. Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy szükség van itthon erre a zenére. Nagyon köszönjük!" – írták.

Forrás: Facebook / AWS

„Megígérjük, hogy azt az értékrendet visszük ki Lisszabonba, amit együtt képviselünk, és megígérjük, hogy nem felejtjük el sosem, honnan jöttünk! Nagyon köszönjük mindenkinek a sok szeretetet, a sok szavazatot és a jó tanácsokat, nagyon köszönjük Nikinek, Ádinak, az AWS Crewnak, a csodás családjainknak, az öt varázslatos vokalistánknak: Édennek, Lucának, Palmirának, Kikinek és Bálintnak, nagyon köszönjük a barát zenekaroknak, hogy mellénk álltak" – áll a szövegben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK