8 milliárd dollárból 700 új film és sorozat jön idén a Netflixre

A Dark (egyik) főszereplője, Louis Hofmann
Vágólapra másolva!
A Netflixen a tervek szerint elképesztő mennyiségű tartalom fog megjelenni 2018-ban, összesen nagyjából 700 filmre és sorozatra számíthatunk. 
Vágólapra másolva!

A Netflix pénzügyi igazgatója, David Wells a Morgan Stanley technológiai és médiakonferenciáján beszélt a cége idei évéről, ami páratlanul mozgalmasnak ígérkezik.

Az óriásvállalat 2018-ban 8 milliárd dollárt szán a tartalmai beszerzésére és gyártására, az előfizetők összesen körülbelül 700 film és sorozat közül válogathatnak – ebből nagyjából 80 saját gyártású produkció már az Egyesült Államokon kívülről érkezik, folytatják például a német Dark-ot is.

A Dark (egyik) főszereplője, Louis Hofmann Forrás: Netflix

Természetesen egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a saját gyártásra, de Wells szerint nem ez a lényeg: "Az embereket nem érdekli, hogy honnan jönnek a történetek. Mi arra törekszünk, hogy nálunk találják meg a legjobb tartalmakat, de nem feltétlenül kell azokat magunknak készítenünk" – mondta, hozzátéve, hogy folyamatosan növelnék a produkciók számát, nincs számukra felső határ.

A Netflixnek 2017-ben már 117,6 millió előfizetője volt, de Wells szerint ez még mindig nem elegendő a 700 milliós világpiachoz képest, Kínát leszámítva ugyanis nagyjából ennyien használnak szélessávú internetet.