Fiatal színészek is bánják Kevin Spacey óriási bukását

FILE: Netflix Cuts Ties with Kevin Spacey GettyImageRank2
FILE - NOVEMBER 03: Netflix cuts ties with Kevin Spacey after allegations of sexual assault and harassment against the actor. NORTH HOLLYWOOD, CA - APRIL 25: Actors Kevin Spacey and Robin Wright attend Netflix's "House of Cards" For Your Consideration Q&A on April 25, 2013 at the Leonard H. Goldenson Theatre in North Hollywood, California. Jesse Grant/Getty Images for Netflix/AFP
Vágólapra másolva!
Február 28-án végleg leállt az alapítványa Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

A Kevin Spacey Foundation mától már nem működik tovább, befejezi tevékenységét Nagy-Britanniában. A Variety híre szerint az alapítvány fiatalokat segített, támogatott a művészi pályán, de a színész körüli botrányok miatt ennek vége. Az alapítvány oldalán köszönetet mondanak a partnereknek, művészeknek, szervezeteknek, amelyekkel kapcsolatban voltak, és kifejezik reményüket, hogy munkájukat mások átveszik.

Egy éve még ünnnepelt sztár volt, amerikai elnököt alakított Forrás: AFP/2013 Getty Images/Jesse Grant

Amint kirobbant a Kevin Spacey körüli – és az egész hollywoodi sztárvilágot felforgató – szexuális zaklatási botrány, a Netflix azonnal leállította a színész sorozatának, a House of Cards-nak a forgatását. Ez azóta újra forog, de már a főszereplő nélkül. Spacey kapta volna az International Emmy Founders Awardot, amit 1980 óta minden évben olyanoknak ítélnek oda, akik a televíziózásra, a tévés trendekre nemzetközi szinten is hatást gyakoroltak – de szexuális zaklatási ügy miatt a nemzetközi tévés akadémia visszavette a díjat.

Azóta a színész rasszista botrányba is keveredett, nem csoda, hogy az alapítvány leállt az Egyesült Királyságban.