Épp 25% esély van a magyar sikerre az Eurovíziós Dalfesztiválon

a dal 2018
Vágólapra másolva!
Március 5-én 14.00 óráig közel 74 ezren szavaztak az Origón az AWS szereplésére: az olvasók nem túl optimisták. Ezzel együtt könnyen lehet jó helyezés: pont azért, mert nem tipikus eurovíziós dallal megyünk ki a versenyre.
Vágólapra másolva!

73 ezer 893 szavazat érkezett március 5-én délután kettőig a feltett kérdésünkre: mire megy az AWS a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválon? Legjobb esetben is csak óvatos derűlátás jellemezte az olvasó-nézőket, akik voksoltak is: 6% vélte úgy, hogy megnyerik a zenés show-t, 4% pedig úgy gondolta, hogy meglesz a dobogó.

További 15% vélekedett úgy, hogy a magyar metálegyüttes bejut a top 10-be, azaz nagyjából a szavazóink negyede vár sikert (42 induló országból a tízbe jutás egyértelműen siker, Kállay-Saunders András, ByeAlex és Pápai Joci is tudta ezt hozni a közelmúltban.)

19% vélte úgy, hogy az AWS bejut ugyan a döntőbe, de ott nem végez a top 10-ben. A szavazók közel fele, 48% válaszolta azt, hogy a rockegyüttes elvérzik már az elődöntőben, azaz nem jut be a szombati fináléba. 3501 szavazónk pedig őszintén nyomott egyet a „nem tudom" opcióra.

Ennek ellenérére könnyen lehet, hogy szépen szerepel majd az AWS, pont azért, mert nem egy jellegzetes, nem egy kifejezetett eurovíziós-nóta ez... sőt. Pont így lehet kitűnni a középtempós europop-muzsikák és drámai előadással kísért szenvedélyes balladák közül. Ha pedig a sok európai rocker és metálos – már akik nézik a show-t – a kemény magyar dalra szavaz, meglepetés is lehet.

Szavazzon!

Melyik (1997 előtti) rajzfilmsorozat volt a kedvence? Ötöt is megjelölhet!