Meghalt David Ogden Stiers színész

Square Horizontal
(FILES) In this file photo taken on May 9, 2016, actor David Ogden Stiers attends a special screening and panel discussion of "Beauty and the Beast" to celebrate the animated film's 25th anniversary at the Academy of Motion Picture Arts and Sciences in Beverly Hills, California. Stiers, who played Major Charles Emerson Winchester III in the TV series M*A*S*H, died on March 3, 2018, of bladder cancer, Mitchell K. Stubbs, Stiers' agent, confirmed on Twitter. Stiers was 75. / AFP PHOTO / ROBYN BECK
Vágólapra másolva!
75 évesen meghalt David Ogden Stiers amerikai színész, akit közel 170 filmben és sorozatban láthattunk, háromszor jelölték Emmy-díjra.
Vágólapra másolva!

75 éves korában oregoni otthonában halt meg David Ogden Stiers, húgyhólyagrák végzett vele.

Az IMDb szerint összesen 167 filmben és sorozatban láthattuk, hazájában, az Egyesült Államokban az annak idején őrülten sikeres M.A.S.H.-ből ismerhették a legtöbben, 131 epizódban játszotta Charles Winchester őrnagyot.

David Ogden Stiers a M.A.S.H.-ben Forrás: AFP/Photo 12

Az alakításáért két Emmy-díjra is jelölték, majd 1984-ben még egy nevezést begyűjtött a The First Olympics: Athens 1896 című minisorozatért.

Olyan szériákban láthattuk még hosszabban, mint az Észak és Dél, a Két pasi meg egy csajszi, a Pénz és szerelem, A holtsáv; emellett olyan produkciókban vendégszerepelt, mint az ALF, a Star Trek: Az új nemzedék, a Gyilkos sorok, az Ally McBeal, a Csillagkapu: Atlantisz vagy a Született detektívek.

2016-ban Forrás: AFP/Robyn Beck

A M.A.S.H. kedvéért a bostoni akcentust sajátította el remekül, de amúgy is jól ment neki a hangutánzás, rengeteg rajzfilmben is számítottak rá.