Rossz poénja miatt magyarázkodik A konyhafőnök győztese

Konyhafőnök, Ági
Vágólapra másolva!
Húsvét közeledtével sokat vásárolnak ajándékba élő nyuszikat, ami ellen az állatvédők évről-évre harcolnak a felelős nevében. A Facebookon is terjednek olyan fotók, melyek arra hívják fel a figyelmet, hogy az állatokkal az ünnepek után nem törődnek a gazdák - A konyhafőnök 2015-ös győztese, Orbán Ágnes ezzel próbált poénkodni, szerinte a nyuszikból remek pörköltet vagy fokhagymás sültet lehet készíteni, így neki nyugodtan küldhetik őket.
Vágólapra másolva!

A kommentelők rögtön nekiestek a szakácsnak, aki először a bejegyzésben próbált rövidebb válaszokat adni, magyarázkodni a rossz poén miatt, majd hosszabban is kifejtette, hogy miért tette ki a vitatott fotót.

"Kedves Facebook népe! A húsvéti nyúl témában kitett posztom, úgy nézem, nagy port kavart és ott a kommentek tengerében hiába írom le, hogy mit is gondolok, és mit is akartam, sajnos nem hallatszik a hangom! Úgy látom, hogy még nem érett meg az idő egy ilyen 'reklámra'!

Ha valaki esetleg nem tudja, egy farmocskán élünk és sok állatot tartunk. Az állataink mind felelősen tartottak. Tiszta helyen, jól tápláltan, de nálunk a nyúl nem házi kedvenc, hanem étel. Erről szól ez a poszt. Ha nálunk kisnyulak születnek, azt az én gyerekeim is etetik, simogatják, de tisztában vannak azzal, hogy ez az állat az asztalra fog kerülni. Én örülök, hogy olyan alapanyagokból főzhetek nekik, aminek az útját az elejétől a végéig ismerem. Örülök, hogy a nagylányom már meg tudja nyúzni a nyulat és fel is tudja dolgozni. A gyermekeimet az állatok tiszteletére és szeretetére tanítom!

Az állatot ellátom, ahogy kell és elfogyasztom a húsát, tejét, tojását. Ez az élet rendje! Ha valakinek a tálcás hús jobban tetszik, akkor vásárolja azt.... élni és élni hagyni.De azt remélem tudja, hogy az az állat sem a tálcán termett egy biológiai laborban. Ha valaki a kukába akarja dobni a megunt húsvéti nyulat, akkor javaslom, inkább adja oda olyannak, aki örül, ha havi egyszer lát húst a tányérján. Ezzel ezt lezártnak tekintem" - írta.