Szakmai hírnevét félti a 101 éves színésznő

109342956 Vertical
French Cultural minister Frederic Mitterrand (R) arrives with US actress Olivia de Havilland to attend the 36th Cesar awards ceremony on February 25, 2011 at the Chatelet theatre in Paris. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
A bíróság visszautasította Olivia de Havilland keresetét, amelyet azért nyújtott be, mert nem tetszett neki, ahogy a Viszály című sorozatban ábrázolták.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban már írtunk, a kétszeres Oscar-díjas Olivia de Havilland 101 évesen perelte volna be a Feud, magyarul Viszály alkotóját, Ryan Murphyt és a sorozatot adó FX-et, szerinte a szakmai hírnevének nem tett jót, ahogyan az ő személyét bemutatták a produkcióban.

Olivia de Havilland 2011-ben Forrás: AFP/Patrick Kovarik

Március 26-án a bíróság azonban visszautasította a keresetét, mivel úgy találták, sértené az amerikai alkotmány szólásszabadságra vonatkozó kiegészítését. Az indoklás szerint, ha az ügy továbbment volna a bíróságon, veszélyes precedenst teremthetett volna arra, hogy az élő személyek művészi ábrázolását bármikor támadni lehessen.

Catherine Zeta-Jones mint Olivia de Havilland a Viszályban Forrás: FX

Murphy szerint "a művészi szabadság nagy napja volt ez", a döntés továbbra is biztosítja az alkotók számára, hogy szabadon foglalkozzanak valós események, helyzetek feldolgozásával.