Boros Lajos nem ússza meg a szívműtétet

Boros Lajos
Budapest, 2012. március 6. Boros Lajos beszél azon a sajtótájékoztatón, amit a NeoFM kereskedelmi rádió reggeli műsorának műsorvezetői tartottak abból az alkalomból, hogy Boros Lajos 20 év után befejezi a Bumeráng című reggeli műsor vezetését. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Boros Lajos újabb részleteket árult el állapotáról, sebésze úgy döntött, fel kell nyitni a mellkasát.
Vágólapra másolva!

Szívműtét előtt áll Boros Lajos, aki a komoly beavatkozás pozitív vonzatára is rálelt: most eszmélt rá, hogy milyen sokan kedvelik, milyen sokan szorítanak érte.

„Olyannyira meglepetésszerűen ért az a szeretethullám, amit kapok egy hónapja, hogy kezd megváltozni a világképem. Érzem, hogy sokan vannak, akik számítanak rám. Azért akarok meggyógyulni, mert nem szeretnék szenvedve sokáig élni. Viszont meggyógyítva, teljes energiával szeretnék azoknak az embereknek visszaadni valamit, akik szeretnek. Nem kihagyva ebből a családomat, a barátaimat. A meggyógyításom jó befektetés, mert olyan leszek, mint egy Trabant Porsche-motorral. Még tizenöt évig folytatnám, de jó, hagyjuk az álszerénységet, lehet az huszonöt is!” - mondta a Borsnak.

Forrás: MTI/Beliczay László

A lap szerint a rádiós vasárnap katéterezésre és érfestésre ment be a kórházba, hogy kiderüljön, milyen műtéttel tudják helyrepofozni a szívét. „Már a katéterezésnél kiderült, olyan gyönyörű a koronaerem, hogy a főorvos úr megkérte a kezét. Azt mondta, nincs szükség érfestésre. Ez azt jelenti, hogy a műtét elől elhárult az akadály. Az artériám a szíven belüli részen 50%-ban tömődött el, ehhez nem lehet hozzáférni katéterrel, mert ha kitágítják, akkor megreped a szív. Ezért kell a mellkasfeltáró műtét. Ha már ott járnak, rendbe teszik a romba dőlt billentyűrendszeremet is” – mondta.