A legjobb egyévados sorozatok, 3. rész

legjobb egyévados  sorozatok
Vágólapra másolva!
Egyes sorozatokat idejekorán elkaszálnak, míg másokat direkt rövidre terveznek, mindenesetre az tény, hogy nem feltétlenül szükséges több szezonon átívelő történet ahhoz, hogy maradandó alkotás szülessen. Sokan nem is szeretnék évekig követni a főszereplők sztoriját, inkább elég nekik egy kompakt, „van eleje, van vége" történet. Ennek szellemében jöjjön néhány, a legjobban sikerült egyévados sorozatokból.
Vágólapra másolva!

Befutó

2012-ben jött a hír, miszerint egy ló súlyos sérülése, majd halála miatt végleg leállította pár rész után az HBO a Befutó (Luck) című sorozat forgatását. A közlemény szerint David Milch és Michael Mann producerek és a tévétársaság együtt döntöttek erről: jelezték, hogy minden szükséges óvintézkedést megtettek, de a lósport világában előfordulnak súlyos sérülések, amelyek a versenyló végeleges elaltatásához vezetnek. Mivel nem tudták garantálni, hogy minden állat túléli a tévésorozatot, inkább leállt a költséges projekt.

Forrás: HBO

Nagy nevekben pedig nem volt hiány, Dustin Hoffman és Nick Nolte főszereplésével készült, és tényleg látványos volt a Befutó első egyben utolsó évadja. A Luck cím nem hozott tehát szerencsét, hiszen csak 2012 januárjában volt a premier, és márciusban kiderült, hogy nem is lesz folytatás: ló nélkül elég nehéz lett volna bemutatni a lóversenyek, fogadások, zsokék, istállók izgalmas világát.

Lapozzon, van még tovább!