Al Pacino, Robert De Niro, Angelina Jolie nem csak mozivászonra dolgozott

Vágólapra másolva!
Egy A-listás hollywoodi sztár általában nincs rászorulva a televíziós szerepekre és csak a mozikban találkozunk velük. Akad azonban számos kivétel, legyen szó feltörekvő vagy már befutott hírességekről, akik szívesen tűnnek fel a direkt tévére gyártott filmekben. Belőlük szedtünk össze néhányat.
Vágólapra másolva!

Al Pacino – Paterno

A legaktuálisabb példa a 77 esztendős színészlegenda esete, akinek néhány hete látott napvilágot a legújabb filmje. A Paterno című életrajzi alkotás a címszereplő egy kései életszakaszát mutatja be. Joe Paterno a legsikeresebb egyetemi amerikaifutballedző, akinek esete azért különösen pikáns, mert szexuális zaklatási ügyekbe folyt bele. Noha ő maga nem volt erőszaktevő, kezdetektől fogva tudott segédedzője bűneiről, mégsem tett semmit.

Pacino alázattal és odaadással formálja meg a főhőst és talán évek óta nem volt ennyire jó formában. Már csak miatta érdemes megnézni a filmet.

A színésznek egyébként a közelmúltban is voltak tévéfilmes szerepei, ráadásul rendre életrajzi művekben tűnik fel, úgymint a Phil Spector vagy a Dr. Halál. Ez utóbbiért Golden Globe-ot nyert, teljesen megérdemelten. Keveseknek sikerül ennyire jól a képernyőre való kiruccanás.

Lapozzon, a cikk folytatódik!