Előkelő társaságba került a legismertebb magyar származású színésznő

The 2015 NBC Upfront Presentation Red Carpet Event GettyImageRank2 Presenting VERTICAL USA New York City Radio City Music Hall Mariska Hargitay Arts Culture and Entertainment Attending 2015 NBC Upfront PersonalityInQueue FeedRouted_NorthAmerica
NEW YORK, NY - MAY 11: Mariska Hargitay attends The 2015 NBC Upfront Presentation at Radio City Music Hall on May 11, 2015 in New York City. Slaven Vlasic/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Monte-carlói Televíziós Fesztivál szervezői bejelentették, hogy idén Mariska Hargitay kapja az egyik legjelentősebb európai tévés díjat, a Kristály Nimfát.
Vágólapra másolva!

Az 58. Monte-carlói Televíziós Fesztivált június 15. és 19. között tartják, Laurent Puons fesztiváligazgató azonban már most bejelentette, hogy a nyitóünnepségen átadandó Crystal Nymph-, vagyis Kristály Nimfa-díjat idén Mariska Hargitay kapja.

Az elismerés olyan színészeknek jár, akik pályájuk során kimagaslót alkottak a televíziózás világában, vagyis egyfajta életműdíjról van szó.

Mariska Hargitay Forrás: AFP/Slaven Vlasic

Hargitay ezt főleg azzal érdemelte ki, hogy 1999 óta játssza a Különleges ügyosztály-ban Olivia Benson szerepét, de például a Falcon Crest-ben, a Tequila és Bonetti-ben, a Vészhelyzet-ben is hosszabban láthattuk – munkásságáról és magyar gyökereiről bővebben olvashat itt.

A mostani díjjal a színésznő egyébként igen előkelő társaságba került, a Kristály Nimfát ugyanis 2012-es megalapítása óta olyanok kapták meg, mint Donald Sutherland, Patricia Arquette vagy legutóbb Helen Mirren.