Vilmos vs. Harry: melyikük esküvőjét nézték többen a tévében?

2018.05.22. 18:20

Kijöttek a brit és az amerikai nézettségi adatok Harry herceg és Meghan Markle esküvőjének tévés közvetítéséről, érdekes a számokat megvizsgálni ahhoz is viszonyítva, hogy Vilmos és Katalin házasságkötését mennyien figyelték annak idején.

Harry herceg és Meghan Markle esküvőjét rengetegen követték figyelemmel a helyszínen és a tévében is, a közvetítés a The Guardian szerint az év televíziós eseménye volt Nagy-Britanniában.

A nagyjából 66 milliós lakosú Egyesült Királyságban átlag 18 millióan figyelték a házasságkötést, ami nagyon szép szám, messze elmarad viszont Vilmos és Katalin 2011-es esküvőjétől, annak a tévés közvetítésére ugyanis 24 millió brit volt kíváncsi.

Harry herceg és Meghan Markle hitvesi csókjaForrás: AFP/Ben Stansall

Az Egyesült Államokban pont fordítva alakult a nézettség, ami érthető is, hisz Meghan Markle egy amerikai színésznő, nyilván jobban érdekelte az amerikaiakat a brit Kate Middletonnál.

Harryék a tengerentúlon 29 milliós nézőtábort vonzottak be, míg Vilmosékat "csak" 22,8 millió amerikai figyelte annak idején – igaz, a 2011-es esküvő szombat helyett pénteken zajlott, az Egyesült Államokban pedig az időeltolódás miatt reggel adták, a munkába igyekvők simán lecsúsztak róla.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK