Új igazgató az M5 Kulturális csatorna élén

Vágólapra másolva!
Július 16-tól Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt programok, valamint kisebbségi- és határon túli műsorok főszerkesztője veszi át az M5 irányítását.
Vágólapra másolva!

A csatorna új vezetője szerint az M5 olyan kezdeményezése a 21. századi magyar közszolgálati televíziózásnak, amelyben különös figyelmet kell fordítani anyanyelvünk megőrzésére és használatára, hagyományaink továbbadására gyermekeinknek és unokáinknak, valamint az igényes szórakoztatás biztosítására a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarságnak.

"Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség..." - írta versében Sajó Sándor. Éppen ezért sem magyarságunkról, sem nyelvünkről, sem kulturális értékeinkről, sem zsidó-keresztény gyökerű európaiságunkról nem mondhatunk le! Ezek szolgálata a mi küldetésünk." - közölte az új M5 igazgató, aki hozzátette: "Hamarosan be fogjuk mutatni a teljes csatornát érintő új programunkat, amely sok tekintetben alapozni fog az eddig elért eredményekre."

Siklósi Beatrix 1981 óta meghatározó személyisége a magyar médiának. Új megbízása mellett emblematikus műsorait, kiemelt projektjeit - köztük a közmédia jótékonyságú műsorát, a "Jónak lenni jó!-t tovább koordinálja.

Az eddigi vezető, Dér Ágnes a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-nél folytatja pályafutását, a kisebbségi és határon túli főszerkesztői feladatokat Mucsányi János, a vallási főszerkesztőség vezetője veszi át Siklósi Beatrixtól - közölte az MTVA.