John Cleese viccesnek tartja a kannibalizmust

Horizontal
British comedian, director and screenplay writer, John Cleese ansmwers questions from the audience and young filmmakers during the 23rd Sarajevo Film Festival, on August 17, 2017. Cleese arrived in Sarajevo where he was awarded a "Heart Of Sarajevo" for his life long contribution to the art of film. / AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC
Vágólapra másolva!
John Cleese alapvetően a Hold the Sunset című vígjátéksorozata miatt jelentkezett be a TCA Press Touron, de sok marhaságot beszélt összevissza.
Vágólapra másolva!

Zajlik jelenleg az amerikai tévékritikusok szövetsége, a TCA nyári sajtóturnéja, ahol a Monty Python egykori tagja, John Cleese is bejelentkezett videón.

Alapvetően a Hold the Sunset című vígjátéksorozatáról kellett volna beszélnie, amelyben egy özvegyasszony szerelmét játssza, közös terveiket azonban keresztülhúzza, hogy a nő fia elveszti a feleségét és az állását, így visszaköltözik az anyjához.

"Végre először magamat játszhatom" – magyarázta Cleese, aki maga is egy zsémbes öregembernek tűnt a bejelentkezés alatt. "Ahogy közeledsz a halálhoz, egyre jobban szarsz bele mindenbe" – mondta.

A jelen lévő újságírók arról is kérdezték, hogy mit tart élete legnagyobb személyes és szakmai eredményének: azt, hogy sikerült jó kapcsolatot kialakítania a macskáival, illetve a Yummy című könnyed vígjátékot, amelyet jelenleg ír a kannibalizmusról.

John Cleese tavaly augusztusban a szarajevói filmfesztiválon Forrás: AFP/Elvis Barukcic

"Honnan jön ez a humor?" – kérdezte egy okostojás, akinek Cleese így válaszolt: "Egy kis fickótól Cardiffból. Ő küldi nekem. Csodálatosan vicces, de a múltkor elárulta, hogy ezek nem az ő ötletei, egy swindoni hölgytől szokott lopni."

"Mehetek már?" – kérdezte végül Cleese, és azzal meg is szakadt az adás.