Mariska lassan 20 éve a sikersorozat élén

Vágólapra másolva!
Kijött egy plakát a 20. évadjához érkezett Law & Order: Special Victims Unit sorozathoz.
Vágólapra másolva!

A Law & Order: Special Victims Unit, magyarul Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály nem mai darab, 1999-ben startolt, ősszel indul a 20 évad. Egyik főszereplője a magyar származású Mariska Hargitay, ő játszott a legtöbb részben, szám szerint 435-ben – azaz az összesben.

A színésznő teljes neve Mariska Magdolna Hargitay,

két keresztneve Mária Magdolnára utal, katolikus hitben nevelték. Édesanyja a Golden Globe-díjas Jayne Mansfield volt, aki 1967-ben meghalt egy autóbalesetben – a kocsi hátsó ülésén az akkor hároméves Mariska és két bátyja, Miklós és Zoltán is ott volt, ők megúszták kisebb sérülésekkel.

Édesapjuk az 1926-ban Budapesten született Hargitay Miklós volt, aki 1947-ben az Egyesült Államokba emigrált, aztán testépítőként, Mickey Hargitay néven megszerezte a Mr. Universe címet 1955-ben. Szomjas György 1988-ban filmet is forgatott róla – ez volt a Mr. Universe –, lánya pedig a világ talán legismertebb magyar származású színésznője lett, miután a Különleges ügyosztály-ban már 19 éve játssza Olivia Bensont. Itt írtunk róla bővebben, alább pedig az új plakát: