Hányós berúgással, kutyás tánccal kezdődött Curtis és Majka kapcsolata

Majka; Majoros Péter; Curtis; Széki Attila énekel énekes FOTÓ ÁLTALÁNOS koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY
Velence, 2015. július 17. Majka (Majoros Péter) és Curtis (Széki Attila) lép fel a 40. alkalommal megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) Velencén 2015. július 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok legtöbbet vitatott sztorija volt a magyar celebvilágban Majka és Curtis szakítása. De hogy került össze a két rapper, akik aztán évekig jó barátok lettek?
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, Majka kidobta a zenekarból régi zenész- és harcostársát, Curtist, mivel utóbbi drogproblémája már az együttes, így 19 ember anyagi jövőjét tette kockára. Arról megoszlanak a vélemények, hogy etikus volt-e Majka nyílt közlése, lesz-e bármi hatása ennek, ízléses volt-e kijönni ezzel a sztorival: a témához hozzászólt számos hazai zenész, celeb, véleményt formáltak sokan. Mi nem ezt tesszük, de visszanézünk: hogyan is indult ez a barátság, amely az egyik legkeresettebb hazai könnyűzenei csapattá tette őket, sok százezer fellépti díjakkal?

Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Az új profilomra egyszer csak érkezett egy levél bizonyos Majoros Pétertől. Megmondom őszintén, egy másodpercig sem hittem, hogy az igazi Majka keresett meg. Ha az ózdi hős akar tőlem valamit, biztos nem FB-üzenetet küld! Ráadásul a profilképe is ritka gagyi volt. Majka volt a fotón, de valami tévés szereplés közben készült róla amatőr fénykép, konkrétan látszott a tévékészülék is a felvételen. Ki az a hülye, aki ilyen ócska profillal garázdálkodik? Mindenesetre az tuti száz, hogy Majoros Péter nem égetné magát ilyen fotóval” – emlékezett Curtis a Csibész Biblia című könyvben.

Azt hitte, átverés

Korábban már találkozott Majkával, volt egy fellépésén is, de ennyi: nem voltak kapcsolatban, mindössze annyit tudott, hogy a bátyját ismeri. Azon a buliján összefutottak, beszéltek néhány mondatot, említette is, hogy majd csinálhatnának közös dalt, de konkrétum nem hangzott el.

Curtis Forrás: Curtis / Facebook

„Szóval érkezett egy levél, amelyben azt írta az állítólagos Majka, hogy van egy jó alapja, készíthetnénk rá egy számot. Azt gondoltam, valami spanom szopat, akinek elmondtam, hogy miről dumáltunk korábban Majkával. (...) Nem is válaszoltam. Az üzenetek azonban jöttek tovább, küldött zenét, meg olyanokat írt, amikről tényleg csak ketten beszéltünk, úgyhogy kezdtem gyanítani, mégiscsak ő lehet az. Úgy voltam vele, kiugrasztom a nyulat a bokorból:

Erre azt válaszolta, szándékosan tett fel ilyet, mert így senki nem gondolja, hogy valóban ez az oldala, és nem írogat rá boldog-boldogtalan. Leleményes srác" – folytatta Curtis. Abból a zenei alapból, amit átküldött, végül sláger lett, a Bomba vagy, Baby.

Csúnya berúgás jött

Curtis gyorsan írt szöveget az alapra. „Alig telt el fél óra, és megkapta a rapet. Azonnal rám írt, hogy mi van, máris kész? Írtam neki, hogy igen. Nem sokkal később újabb levél jött, amiben közölte, hogy ez kurva jó. A válaszom egyszerű volt: „Tudom, én írtam..." Megbeszéltük, hogy a hétvégén átmegyek hozzá, és összepróbáljuk. Vasárnapot beszéltünk meg, én meg annyira izgultam, hogy szombat este elmentem a Dokkba, és iszonyatosan beb.sztam. Annyira, hogy vasárnap délelőtt Majkáék háza előtt, a sarkon, a kis bolt mellé okádtam” – emlékezett a rapper.

Majka Fotó: Rockstar Photographers

„Megszabadultam hát a felesleges tehertől, és felcsöngettem, hogy itt vagyok, Peti! Ő nagyokat röhögött rajtam, hogy nézek ki, még jól le is b.szott, hogy miért nem szóltam előző este, otthon feküdt egyedül, jött volna velem inni. Beraktuk a számítógépébe a zenét, és úgy nyomtuk rá a szöveget. K.rva jól éreztük magunkat, táncoltunk az asztal körül, még a kutyája is velünk ugrált. Hatalmas volt! Már akkor, az első próbán éreztük, hogy ez kib.szott nagy cucc lesz, imádni fogják, igazi bulizós, csajozós szám” – regélte el az első közös nap történetét a kitagadott Curtis.