Valódi kés, valódi oroszlán: a legkockázatosabb forgatások

Dominic Purcell, sérült, baleset
Vágólapra másolva!
Volt, akire ráesett egy súlyos vasrúd egy felvétel alkalmával, mást egy nagyobb szikladarab zúzott volna össze, ha nem kéri meg épp a rendezőt, hogy máshol vegyék fel a jelenetét. Egy sztárt megszúrtak, mert kellék helyett igazi kés került a kollégája kezébe, pár gyereket pedig egy hullámvasúton érhetett volna a halál, ha az apjukat játszó színész nem kekeckedik annyit. Íme, pár hajmeresztő történet olyan sorozatok forgatásáról, mint a Breaking Bad, a Lost, A szökés.
Vágólapra másolva!

Aaron Paul

Forrás: AMC

A Breaking Bad-ben Jesse Pinkmant játszó színésznek egy alkalommal igen nagy szerencséje volt: megkérte a rendezőt, hogy máshol vegyék fel a jelenetét, mert ahol eredetileg állt, borzasztóan fújt a szél. Alighogy megkapta az engedélyt, a szél bele is kapott egy ponyvába, amit egy nagyobb szikladarab tartott – a kő le is zuhant, pont arra a helyre, ahol Paul addig ácsorgott, valószínűleg agyonzúzta volna.

Matthew Fox

Forrás: AFP

A Lost fináléjában a Fox által játszott Jack összeverekedett Locke-kal (Terry O'Quinn) egy sziklán, ahol előkerült egy kés is. A felvételhez felváltva használtak egy kelléket és – a közelikhez – egy igazi kést, Locke pedig véletlenül az utóbbit vette kézbe akkor is, amikor megszúrta a kollégáját. Fox egyébként nem szívesen viselte az ilyenkor szokásos védőmellényt, de ekkor pont rajta volt, így nem sérült meg életveszélyesen.

Dominic Purcell

Forrás: Instagram/Dominic Purcell

A szökés ötödik évadjának forgatásán történt Marokkóban, hogy a Lincolnt alakító Purcellt fejbe találta egy súlyos vasrúd, miután szétesett az egyik kellék. Az Instagramra akkor kitett, fenti fotón a színész elég rondán festett, az orra két helyen is eltört – az orvosa pár pohár bor után még azt is elárulta neki, hogy nagy szerencséje volt, hogy egyáltalán életben maradt egy ilyen erejű ütés után.

Lapozzon, van még pár hajmeresztő sztorink!