Lajhár tévécsatorna indul, iszonyú lassú műsorokkal

Hoffmann's Two-toed Sloth (Choloepus hoffmanni), Panama, March Tropical rainforest ADULT ALONE Claw Trunk (botany) Hide PORTRAIT Front shot Choloepus Hoffmann's two-toed sloth (Choloepus hoffmanni) Least Concern (IUCN) LC March (month) Tree species Nobody
Hoffmann's Two-toed Sloth (Choloepus hoffmanni), Panama, March. Biosphoto / Ignacio Yufera
Vágólapra másolva!
Nézzen filmet néző macskákat, vagy ahogy a falat rakják a kőművesek – hamarosan indul a kimondottan lassú műsorokat adó Sloth csatorna.
Vágólapra másolva!

Sloth, vagyis Lajhár a neve a Portlandia mögött is álló IFC új csatornájának, amely október 8-tól lesz elérhető az Amazon Fire TV-n, később pedig az Apple TV-n, a Rokun és Xboxon is.

Az IFC a csatorna mottójával azt javasolja a nézőknek, hogy a Sloth adását "kapcsolják be háttérnek a következő bulijukon, vagy üljenek le elé, és ürítsék ki az agyukat".

Mit várhatunk egy olyan csatornától, amelyet Lajhárnak neveztek el? Forrás: Biosphoto/Ignacio Yufera / Biosphoto/Ignacio Yufera

A Sloth halloweeni műsorral indít, amelynek Black Cats Watching Scary Movies lesz a címe, és pontosan ez is fog történni benne: fekete macskák néznek ijesztő filmeket, az ő reakcióikat figyelhetik a nézők. Lesznek aztán filmek régi kampányeseményekről, tornatermi edzésekről, falak építéséről valós időben, szóval tényleg a kikapcsolódásra fog építeni a programkínálat.

Horrort néző macska a Sloth plakátján Forrás: Sloth

A slow tv, vagyis lassú tévézés egyébként egy komoly mozgalom, 2009-ben Norvégiában például 1,2 millió néző kapcsolódott be egy hétórás vonatút közvetítésébe – ez után a norvég tévé egy 134 órás hajóutat is adásba küldött, majd azt is bemutatták, hogy 12 óra alatt miként készül el egy pulóver. A jelenségről itt írtunk bővebben.