Meghalt Baleczky Annamária

2018.10.15. 12:47

Egy budai idősotthonban halt meg a legendás tévés bemondónő és műsorkészítő - közölte a Lokállal Baleczky Annamária egyik volt kollégája. 

Baleczky Annamária egy idősek otthonában, egy neki kialakított szobában töltötte utolsó hónapjait.

"Pénteken telefonáltak az intézetből, hogy tudom-e a megmaradt rokonai elérhetőségét. Nagyon váratlanul ért a halálhíre. Mindenki másképpen dolgozta fel, amikor 1999-ben egy csapásra megszűnt a televíziókban közel 2000 bemondói státusz, mert már nem volt ránk szükség. Annamari sajnos nem volt hajlandó elfogadni az elkerülhetetlent, nem akart szembesülni a valósággal, sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni a kirúgását. De azt hiszem, hogy később sem tudta ezt feldolgozni. És sajnos egyedül maradt a problémájával" – emlékezett vissza a bemondónőre a lapnak Bay Éva.

Idősotthonban, magányosan élt a legendás magyar bemondónő, Baleczky AnnamáriaForrás: Youtube

A legendás tévés januárban ünnepelte 70. születésnapját. 1971-ben került a Magyar Rádióba a politikai adások főszerkesztőségére, 1973-tól kezdte bemondói karrierjét, és egy évre rá már a Magyar Televízióban találta magát, ahol csaknem 26 éven át dolgozott - idézte fel munkásságát az újság.

"A humor is közel állt hozzá, sokszor kifejezetten huncutul viselkedett. De mindeközben rendkívül elegáns volt, mindig azt gondoltam róla, hogy nagyon tud élni. A jelek szerint ez mégsem volt így igaz" – búcsúzott szomorúan kolléganőjétől Bay Éva.