Soha ne kempingezzen neurotikus, hisztérikus nővel!

kemping sorozat
Vágólapra másolva!
Két rész ment le a Kemping című sorozatból, de nem egészen világos, mit akar ez a széria, hová tart.
Vágólapra másolva!

A Kemping az HBO GO-n fut itthon, két epizód elérhető itthon, magyar felirattal. Az alapsztori szerint Walt 45 éves lett, a határozott, de kissé idegbeteg felesége pedig meghív néhány barátot és rokont, hogy együtt töltsenek pár napot a természetben. Összejönnek így egy szép helyen mindenféle különös jellemek, egymástól erősen eltérő személyiségű figurák, a helyzet pedig elvileg alkalmas egy komédiasorozat alapszituációjának.

Forrás: HBO

Jennifer Garner a főszereplő, ő alakítja Kathrynt, egy irányításmániás, neurotikus, túlaggódó, irigy, pitiáner nő a karaktere, tehát elég szörnyű, agresszív figura. Mintha elfelejtettek volna neki pozitív tulajdonságokat írni: egyáltalán nem örül az általa meghívott emberek érkezésének, előtte elcseni az összes matracot, hogy saját sátrában sok legyen, másoknak meg egy sem. Ez a karakteralkotás egy komédiában súlyos hiba. A főszereplőnek jóformán egyetlen rokonszenves tulajdonsága nincs: lehetne ugyan kedves, féltő anya, de ehelyett túlaggódik minden helyzetet és végtelenül agresszív, miközben szorongó természet. Ideális alany egy neurózist kutató terapeutának.

Forrás: HBO

David Tennant a férj, azaz Walt, jóformán észrevétlen. Viszont van egy remek karakter, a laza és bohém, kissé kattant Jandice, az összes jelenetében hiteles, vígjátéki, bohém figura, Juliette Lewis kiváló itt. Arturo Del Puerto alakítja Miguelt, két rész alapján maradandó nyomokat nem hagyott bennünk. Joe-t Chris Sullivan hozza, az övé még egy jó karakter, itthon egyértelműen Szabó Simon lehetne, ha akarnának egy remake-et egy velencei-tavi kempingben (ha akar valaki ilyesmit, könyörgünk, írjon bele poént).

Forrás: HBO

Vígjátéksorozatot ugyanis akkor választ az ember, ha 1. nevetni akar, 2. elege van a sötét drámai sorozatokból, Walking Deadből és társaiból, 3. kikapcsolódni vágyik: így nem árt, ha poént is írnak egy komédiába. Itt nagyjából két félmosoly jut két részre összesen, kacagás, felszabadult nevetés semmi - nem sziporkáztak az írók, és akkor még finomak vagyunk. Legalább a kempinget üzemeltető két idősebb asszony karaktere vicces valamennyire, de azon nem lehet röhögni, ha közben a főszereplő egy elviselhetetlen perszóna.

Forrás:HBO

De legalább szép helyen, csodálatos környezetben játszódna a Kemping, ha már ez a címe! De kapunk az első részben egy tök üres, erdős-ligetes placcot, az epizód végén egy percnyi tavat. És sehol egy turista, nincs is más túrázó a környéken? A második rész pedig teljes egészében egy kisvárosi orvosi rendelőben, illetve egy városi kocsmában játszódik, szép, természeti képek nélkül. Az anya a kórházban szorong, a jó barátok pedig nem is mennek oda, helyette berúgnak alaposan egy krimóban. Olyan életszerű ez?

Forrás: HBO

A sorozat eredetijét, a brit Camping-et nem láttuk, 2016-os széria, hat rész készült. A Csajokkal világhírűvé lett Lena Dunham az egyik producere az amerikai remkae-nek, de nem tudjuk, mit akar ebből kihozni, talán nem véletlenül áll 4,2-n az IMDb-n. Egyelőre egy olyan septiben összetákolt, ócska ponyvából álló, rozoga sátor ez, rozsdás cövekekkel, amely bármikor összedőlhet.