Perrel fenyegette egykori csatornáját a sorozatsztár

Christopher Eccleston a Doctor Who egyik promóképén
Vágólapra másolva!
A Doctor Who egykori címszereplője, Christopher Eccleston arról mesélt, hogy annak idején majdnem a bíróságra vitte a BBC-t, miután távozott a sorozatból.
Vágólapra másolva!

Christopher Eccleston 2005-ben a szokottnál kevesebb ideig, csupán egy évadban játszotta a Doktort a Doctor Who-ban, utána ott is hagyta a sorozatot – most egy rádióműsorban beszélt az akkori történésekről.

Christopher Eccleston a Doctor Who egyik promóképén Forrás: BBC

A színész elmondta, hogy a BBC-vel kötött megállapodás szerint nem beszélhetett arról, hogy miért távozott, a csatorna viszont idézett tőle egy közleményben. "A szövegben azt írták, hogy elfáradtam, ezt olvasva pedig bármelyik producer azt gondolhatta, hogy akkor nem ad nekem munkát, mert hamar elfáradok" – mesélte.

Eccleston erre perrel fenyegette a BBC-t, mire az újságokban megjelent egy nyilvános bocsánatkérés, többé azonban nem ajánlottak munkát a színésznek.

Eccleston végül jól jött ki a helyzetből, az ügynöke tanácsára ugyanis elhagyta Londont: az Egyesült Államokba költözött, ahol olyan produkciókban is feltűnt, mint a Thor: Sötét világ vagy A hátrahagyottak című sorozat.