Meghalt Donald Moffat

Donald Moffat a Végveszélyben című filmben
Danger immediat Clear and Present Danger 1994 Real Phillip Noyce Donald Moffat. COLLECTION CHRISTOPHEL © Mace Neufeld Productions / Paramount Pictures
Vágólapra másolva!
Meghalt Donald Moffat brit színész, akit több mint 120 filmben és sorozatban láthattunk a pályafutása során.
Vágólapra másolva!

87 évesen, egy nemrég kapott stroke után halt meg Donald Moffat, aki összesen 121 filmben és sorozatban szerepelt 1956 és 2005 között.

Ha névről nem is, arcról valószínűleg ismeri az urat, hiszen a legfoglalkoztatottabb karakterszínészek közé tartozott:

Donald Moffat a Végveszélyben című filmben Forrás: Collection Christophel/© Mace Neufeld Productions / Paramount Pictures/Mace Neufeld Productions / Param

Legalább kétszer játszott amerikai elnököt: Az igazak-ban Lyndon B. Johnsont formálta meg, a Végveszélyben című Jack Ryan-filmben pedig egy fiktív államfőt alakított. A lét elviselhetetlen könnyűségé-ben Daniel Day-Lewis sebész kollégájaként tűnt fel, a Joe Eszterhas által írt Zenedoboz-ban Jessica Lange apósát játszotta, az 1982-es A dolog-ban az antarktiszi kutatóállomást vezette, ahol a lény elszabadult.

Sorozatokban is sokat láthattuk, olyan szériákban tűnt fel több epizódban, mint a Bonanza, a Logan's Run, a Dallas, a San Franciscó-i történetek vagy a Bull. Utoljára 2005-ben vállalt munkát, az Esküdt ellenségek – Az utolsó szó jogán egyik részében volt benne.