Zaklatási vádak miatt jegelték a legszexibb asztrofizikus műsorát

64769 Fully commissioned NEW YORK, N.Y.- Neil deGrasse Tyson on set in the American Museum of Natural History. (Photo credit: National Geographic Channels)
NEW YORK, N.Y.- Neil deGrasse Tyson on set in the American Museum of Natural History. (Photo credit: National Geographic Channels)
Vágólapra másolva!
A National Geographic úgy döntött, leveszi a képernyőről a szexuális zaklatással vádolt Neil deGrasse Tyson egyik műsorát, a belső vizsgálat lezárulásáig biztosan nem láthatjuk a StarTalk folytatását.
Vágólapra másolva!

Mint arról mi is beszámoltunk, két nő is szexuális zaklatással vádolta Neil deGrasse Tysont, akit 2000-ben egyébként a világ legszexibb asztrofizikusának választottak: korábbi asszisztense, Ashley Watson mellett a Bucknell Egyetemen tanító dr. Katelyn N. Allers is bepanaszolta a férfit, azt állítva, hogy egy 2009-es rendezvényen kéretlenül fogdosta.

Neil deGrasse Tyson Forrás: National Geographic

A műsorvezető csatornája, a National Geographic egyből vizsgálatot indított az ügyben, most pedig úgy döntött, hogy annak lezárultáig jegeli Tyson egyik sorozatát, a StarTalk-ot. Ennek az ötödik évadja indult november végén, még csak három epizód ment le – de a maradék tizenhetet egyelőre nem küldik képernyőre.

A pár éve az Origónak is nyilatkozó Tyson másik műsorából, a Kozmosz-ból március elején indulna az újabb etap, ennek a sorsáról egyelőre nincs hír – de természetesen, ha a tévés ártatlannak bizonyul, semmi akadálya nem lesz a folytatásnak.