Antal Timi, Oláh Gergő A Dal első fordulójában: itt a lista

A Dal 2019 sajtótájékoztató
A Dal 2019 sajtótájékoztató
Vágólapra másolva!
Tíz produkciót láthatnak a nézők január 19-én 19.30-tól A Dal 2019 első élő válogató adásában. A három válogatóból összesen tizennyolc dal jut tovább a két elődöntőbe, az innen továbbjutó nyolc versenyző pedig már a döntőben mérettetheti meg magát, február 23-án.
Vágólapra másolva!

Az első válogatón az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Antal Tímea feat. Demko Gergő - Kedves Világ!

Berkes Olivér - Világítótorony

DENIZ - Ide várnak vissza

Hamar Barni - Wasted

Konyha - Százszor visszajátszott

Nomad - A remény hídjai

Oláh Gergő - Hozzád bújnék

Pátkai Rozina - Frida

Szekér Gergő - Madár, repülj!

Váray László - Someone who lives like this

A Dal 2019 zsűrije Fotó: Polyák Attila - Origo

A dalokat Both Miklós, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, kétszeres Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője, Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa, Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napóleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár, valamint Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere véleményezi majd.

Lehet szavazni megint

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét SMS szavazáson keresztül, így aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. A Duna Televízió és a Duna World nézői Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik együtt Magyarország legjobb dalát.

Adás után, 21.40-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetővel, Forró Bencével.