A legjobb trükkök: így tudnak a színészek sírni-zokogni

Jennifer Lawrence
Vágólapra másolva!
Bizonyára ön is látott már nem egy filmet vagy sorozatot, amelyben egy színésznek pityeregnie, netán keservesen zokognia kellett, és nézőként talán el is gondolkodott ilyenkor, hogy mi lehet a trükkje, hogyan tudja magát sírásra bírni a kamerák előtt. Nos, a kívánt hatást többféle módszerrel el lehet érni, többek között Amy Adams, Jennifer Lawrence, Winona Ryder, Meryl Streep, Will Smith és Daniel Radcliffe is mesélt már erről.
Vágólapra másolva!

Bryce Dallas Howard

Forrás: TBS

A Jurassic World színésznője Conan O'Brien műsorában mutatta meg, hogy bármikor képes parancsra sírni, még akkor is, amikor a showman csak egy barkácsáruházban tett látogatásáról mesél. Egy másik adásban pedig el is magyarázta, hogy csinálta: szerinte ez egy tanulható technika, csak sok vizet kell hozzá inni – hogy legyen mit kipréselni magunkból –, illetve sokáig kell gyakorolni a szemizmok mozgatását, amire például ásítással segíthetünk rá.

Amy Adams

Forrás: NBC

Egy másik vörös hajú színésznőnek kézenfekvőbb a módszere, ő ugyanis mindig valami szomorúra gondol, amikor sírnia kell – az viszont már annál meglepőbb, hogy ilyenkor mit idéz fel: nem egy halott rokonra vagy egy beteg kiscicára gondol, hanem egy csípősszósz-gyár bezárására. Adams ugyanis nagy rajongója a sriracha szósznak, Kaliforniában viszont már 2013-ban lehúzta a rolót a legnagyobb gyártó, miután a környékbeliek panaszkodtak az üzem körül terjengő csípős gőzre.

Daniel Radcliffe

Forrás: Sony Pictures

Az egykori Harry Potter az Öld meg kedveseid-ben Allen Ginsberget játszotta, és többször is produkált igazi kiakadást, nyers könnyeket – ami Gary Oldman hatására sikerült. Radcliffe a Vancouver Sunnak azt mesélte, hogy eleinte semmilyen trükkje nem volt, és minél jobban próbált sírni, annál kínosabban érezte magát. Félt a saját múltjából előrángatni szomorú emlékeket, de Oldman azt tanácsolta neki, hogy nyugodtan tegye meg, az összeomlás végül úgysem vele, hanem a karakterrel fog megtörténni.

Anna Faris

Forrás: CBS

Chris Pratt volt felesége nem az a sírós fajta, még gyerekként ránevelték, hogy ne fakadjon sírva minden apróság miatt. A kamerák előtt kimondottan kínosan is érzi magát, ha könnyeket kell kipréselnie magából, így ő a kémiai segítségben hisz, általában mentolkristály gőzével oldja meg a dolgot. James Corden műsorában be is mutatta a hatást, nemcsak önmagán, de a showmanen és a másik vendégen, Joshua Jacksonon is:

Lapozzon, a következő oldalon további sztárok mesélnek arról, hogy miként tudnak sírva fakadni a kamerák előtt!