Éheztek, nyomorogtak, majd dúsgazdag világsztárok lettek

Halle Berry
Vágólapra másolva!
Nem minden híresség származik vagyonos családból, vannak köztük szép számmal, akik saját erejükből jutottak fel a csúcsra – ám az út nem volt mindig könnyű, nem egy későbbi sztárról tudunk, akinek egy időben biztos szállása sem volt, nemhogy milliói a számláján. Halle Berry konkrétan egy hajléktalanszállón húzta meg magát, Jennifer Lopez egy stúdió kanapéján töltötte az éjszakákat, Jim Carrey és Chris Pratt a kocsijában aludt. Íme, pár meredek sztori a múltból.
Vágólapra másolva!

Halle Berry

Forrás: Instagram / Halle Berry

Az Oscar-díjas színésznő a People magazinnak mesélt részletesen arról, hogy a nyolcvanas években a modellkedéssel keresett pénzéből New Yorkba költözött, hogy karriert csináljon. A megtakarítása azonban három hónap alatt elfogyott, az anyja pedig nem akart neki pénzt küldeni – emiatt egy évig nem is beszéltek –, Berry így egy fillér nélkül maradt. Mivel munkája nem volt, megjárt egy hajléktalanszállót is, utána kezdett el pincérkedni, pultozni, majd 1989-ben megkapta első szerepét is a Living Dolls című sorozatban.

Sylvester Stallone

Forrás: AFP

A legendás, első Rocky 225 millió dollárt termelt világszerte, és valamiképpen Stallone életrajzaként is felfogható, hiszen a színész kilátástalan szegénységből tört fel a legnagyobbak közé. Fiatalkorában előfordult, hogy az utcán élt, majd pornóban is szerepelt, mert konkrétan éhezett, és bármilyen munka jól jött neki. 50 dollárért a kutyáját is eladta, pont egy héttel az előtt, hogy a Rocky forgatókönyvét is el tudta adni – az állatot így már csak 3000-ért tudta visszavásárolni.

Jewel

Az énekesnő már gyerekkorában fellépett az apjával, de aztán 15 évesen lelépett otthonról – 18 évesen pedig már sikerült is leszerződnie az Atlantic Recordshoz. A közbenső három év azonban zűrösen telt, egy munkáját elmondása szerint azért vesztette el, mert nem volt hajlandó lefeküdni a főnökével. Ez után az albérletet sem tudta fizetni, egy ideig a kocsijában húzta meg magát, de ott is számos szexuális ajánlatot kapott olyan férfiaktól, akik látták, hogy pénzre van szüksége.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

„Nagyon durva időszak volt. Nem adtam oda magam senkinek, de érdekes volt látni az embereknek ezt az oldalát, ahogy egyből lecsapnak egy sérülékeny áldozatra” – mesélte a Hollywood Reporternek 2015-ben. Addigra már négyszer jelölték Grammyre, és 30 millió lemezt adott el világszerte.

Jim Carrey

Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images

Amikor a színész 14 éves volt, az apja otthagyta a családot, az anyja pedig egy kis lakóautóba kényszerült a gyerekekkel együtt. Carrey számára nem feltétlenül volt rossz élmény az életének ez a szakasza, a Rolling Stone-nak így mesélt egyszer: „Jártuk a kempingeket, sátraztunk a kocsi előtt, úgy éltünk, mint a vándorcigányok. Nem volt fix hely, ahol lakhattunk, de ezzel mintha egy teher le is került volna a vállunkról”.

Lapozzon, a fele még hátravan, a következő oldalon újabb sztárok régi sztorijait ismerheti meg!