Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

Zsűrifotó a 3. évadból
Vágólapra másolva!
A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.
Vágólapra másolva!

A Duna Televízió komolyzenei tehetségkutató műsorába 2019. március 5-én éjfélig lehet jelentkezni. Az együttesek tagjainak száma minimum 3, maximum 10 főből állhat, az átlagéletkor nem haladhatja meg a 35 évet. Bármely akusztikus hangszerrel lehet jelentkezni, ami mozgatható és szállítható.

Zsűrifotó a 3. évadból Forrás: MTVA

Énekegyüttes vagy ének és hangszer együttes is nevezhet az idei megmérettetésre. Lényeges, hogy egy együttesnek maximum 2 olyan tagja lehet, akinek felsőfokú zenei végzettsége van.

Fontos változás, hogy idén a jelentkezéseket a virtuozok@mtva.hu címre várják a szervezők. A pályázóknak az email-ben 5 db, 3-8 perc hosszúságú zeneművet – a reneszánsztól a kortárs zenééig – kell megadni, illetve az egyik darab vágatlan videofelvételét is mellékelni szükséges.

A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább, és most másokkal együtt ismét szeretnék megmérettetni magukat. A Kamara Virtuózok felhívásáról bővebb információ a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon található.