Megverték, megcsalták, dadogott - úgyhogy világhírű színész lett

Horizontal FILM FESTIVAL VENICE FILM FESTIVAL ACTRESS BUST
Actress Emma Stone arrives for the screening of the film "The Favourite" presented in competition on August 30, 2018 during the 75th Venice Film Festival at Venice Lido. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Jó pár világhírű színész művészcsaládba született, természetes volt számára, hogy a szülei mesterségét viszi tovább, mások viszont teljesen más, olykor elképesztő, fura vagy bizarr okból próbálták ki magukat a színpadon, vásznon, képernyőn. Volt, aki dadogás, más egy csalfa barátnő miatt fordult a színészet felé, de olyan is akadt, akinél egy viccből indult az egész. Emma Stone, Emily Blunt, Mayim Bialik, Will Smith, Tim Roth és mások meséltek a rendhagyó kezdetekről.
Vágólapra másolva!

Emily Blunt

Ma már valószínűleg nem mondaná meg senki, de a színésznő erősen dadogott gyerekkorában: főleg a szó eleji magánhangzókkal volt baja, így még bemutatkozni is nehezen tudott. „Okos gyerek voltam, lett volna mit mondanom, de egyszerűen nem tudtam elmondani" – mesélte egyszer a W magazinnak.

Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Jon Kopaloff

Természetesen a társai sokat cikizték is a dadogása miatt, ő pedig terápiaként talált rá a színészetre, miután rájött, hogy ha nem a saját hangján beszél, akkor egyből elmúlik a beszédhibája. Egy tanára látta is őt, amint valaki mást utánoz, így került be egy iskolai darabba – később pedig a dadogás már akkor sem jelentkezett sűrűn, ha a saját hangján szólalt meg.

Michael Shannon

A Family Guy-ban volt egy olyan bejátszás, amikor Peternek az volt a munkája, hogy megnyugtassa Michael Shannont, de egy pillanatra nem figyelt, mire a színész az egész stábot lemészárolta. A valóságban persze nem ilyen súlyos a helyzet, de tény, hogy Shannonnak rengeteg lelki baja volt, ezeket próbálta kikúrálni a színészettel.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/Mike Coppola

„Azért kezdtem el színészkedni, mert nyomorultnak és őrültnek éreztem magam, valaki más akartam lenni: rohangálni és ordibálni emberek előtt, anélkül, hogy bajba kerülnék" – vallotta a New York Timesnak. Máskor az IFC-nek arról beszélt, hogy a színészeten keresztül próbálja megérteni az életet: „Mindig érdekes volt számomra megfigyelni, hogy más – akár igazi, akár kitalált – emberek miként birkóznak meg a problémáikkal, miközben én a sajátjaimat próbálom megoldani" – mondta.

Ted Danson

Eredetileg kosárlabdázni ment az egyetemre, de ahogy meglátta a válogatón a többi játékost, letett róla, hogy valaha is karriert csináljon abból, amiben a gimiben még jónak számított. Úgy egy fél évre teljesen depresszióba zuhant, nem tudta, mihez kezdjen az életével – mígnem találkozott egy Beth nevű pincérnővel.

Forrás: AFP/2018 Getty Images/Michael Loccisano

A későbbi színész hosszasan fűzte a lányt, de amikor az végre belement a randiba, hamar véget is vetett neki, mert közbejött egy casting. Danson végül elkísérte Beth-t, és ha már ott volt, ő is benézett a válogatóra, meg is kapta „a lehető legkisebb szerepet" az ominózus darabban, aztán ott ragadt a színpadon. Minderről Conan O'Brien műsorában mesélt, itt megnézheti a teljes beszélgetést:

Will Smith

Smith is egy lány miatt fordult a színészethez, csak ő épp dühében, hisz megcsalták 15 évesen. „Attól a pillanattól kezdve a világ leghíresebb szórakoztató művésze akartam lenni, úgy gondoltam, őt biztosan nem csalná meg a barátnője" – nyilatkozta pár éve a Varietynek.

Forrás: National Geographic

A színész azt is elmondta, hogy a karaktereiben is állandóan azt keresi, hogy milyen trauma mozgathatja, mi viszi abba az irányba, amerre tart.

Lapozzon, a következő oldalon olvashat még pár rendhagyó pályakezdésről!