2007 legjobb magyar természetfotói

Vágólapra másolva!
A Magyar Természetfotósok Szövetsége idén is meghirdette Az év természetfotósa című pályázatát. Idén az év természetfotósának járó elismerést Karai Csaba kapta; a madarat ábrázoló, bronzból készült plasztikát október 30-án vehette át Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban. Lapozza végig a díjnyertes alkotásokat itt, az [origo]-n!
Vágólapra másolva!

A 15 éve évente megrendezett megmérettetésen az a pályázó nyeri el az év természetfotósának járó kitüntető címet, aki a legkiemelkedőbb képválogatással indul a versenyen - mondta el Radisics Milán természetfotós, a zsűri elnöke a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón. Karai Csaba 13 fotót küldött a pályázatra, melyek közül több is elnyerte a zsűri tetszését. A Béres Csepp - Az Év Természetfotósa 2007 pályázatra idén 121 pályázó csaknem háromezer pályaművet küldött be, ezek közül választotta ki a zsűri azt a 109 fotográfiát, amelyek közt tizenkét kategóriában osztottak ki elismeréseket. A nyertes munkákat nálunk, az [origo] és a Magyar Természettudományi Múzeumban rendezett kiállításon is láthatja a természetszerető nagyközönség december 3-ig. A budapesti bemutató után a tárlat vándorkiállításként az ország több nagyobb városában lesz megtekinthető.

A pályázaton tizenkét kategóriában osztottak ki elismeréseket: első, második és harmadik helyezést, ám előfordult olyan téma is, ahol nem osztotta ki első díjat, csak két díjat ítéltek oda, illetve olyan is, ahol több képet is jutalmazott a zsűri.

A következő oldalakon a díjnyertes alkotásokat tekintheti meg.

1. kategória: Kezünkben a Föld

Forrás: Magyar Természetfotósok Szövetsége
1. helyezett: Karai Csaba - Repülőgép a Hold előtt

Forrás: Magyar Természetfotósok Szövetsége
2. helyezett: Somogyi Márk - Zavargás

A felvételeket a Magyar Természetfotósok Szövetsége bocsátotta rendelkezésünkre.