Motorizált bőrönd

2008.07.01. 21:14

"Motorizált" bőröndöket kínál egy brit cég. Június végétől 700 fontért, azaz 208 ezer forintért lehet megvásárolni az újdonságot.

A Live Luggage nevű cég tervezte nagyméretű bőrönd látszatra olyan, mint "közönséges" kerekes társai, ám készítői villanymotorral és akkumulátorral látták el. Üresen 10,6 kilogrammot nyom, és 36 kilogramm súllyal terhelhető.

A bőrönd kihúzható nyéllel rendelkezik, amelynek hosszát és dőlésszögét oly módon lehet szabályozni, hogy a súly 85 százaléka a kerekekre terhelődjön. A kerekekbe épített motorok akkor kapcsolnak be, amikor a bőröndnek a talajra állított merőlegeshez viszonyított dőlésszöge 15-35 fok között van.

Energiatakarékossági okokból a motorok csupán akkor kapcsolódnak be, amikor 7 kilogramm feletti súly van a bőröndben. A motorokat 12 voltos akkumulátor táplálja, amelyet a mobiltelefonéhoz hasonló töltővel 2,5 óra alatt lehet feltölteni. A teljesen feltöltött bőrönd 2,4 kilométeres távolságra 32 kilogramm súlyt szállít el. Amikor az akkumulátor lemerül, az útipoggyász közönséges kerekes bőröndként funkcionál.

Forrás: Live Luggage.com

A bőröndöket lézerrel gravírozott egyedi számmal látják el. Amikor az utas regisztrálja poggyászát, e számok bekerülnek a biztonsági adatbázisba, ily módon könnyebb nyomára jutni az "elbitangolt" bőröndnek. Ez a szolgáltatás különösen hasznosnak tűnik annak fényében, hogy évente világszerte a reptereken mintegy 3 millió csomagnak vész nyoma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK