Vakok is simogathatnak kígyót Veszprémben

Vágólapra másolva!
Egyedülálló kezdeményezésről írtak alá együttműködési megállapodást a veszprémi vadasparkban: az intézményt a jövőben a látássérült emberek vakvezető kutyáikkal is látogathatják - a séta számukra ingyenes lesz, és kísérő segíti tájékozódásukat.
Vágólapra másolva!

A látássérült és vak emberek vakvezető kutyáikkal mehetnek be az állatkertbe, s az intézmény egy kísérő szakembert is biztosít a számukra, aki az egyes állatfajokról alapos tájékoztatással szolgál, sőt, egyes állatokat kézbe is vehetnek, meg is simogathatnak. A belépés számukra ingyenes lesz, a vak és látássérült emberek vadasparki látogatását a veszprémi Lions Klub fedezi - mondta el Török László, a veszprémi vadaspark igazgatója.

Forrás: MTI/Nagy Lajos

Orsós Sándor így számolt be múlt heti állatkerti látogatásának élményéről: "Csak sejtelmeim voltak, milyen is lehet egy teve, egy papagáj, azt viszont sosem hittem volna, hogy én egyszer egy kígyót foghatok a kezembe és simogathatom. Elmondhatatlan élmény volt, napokig a hatása alatt voltam" - tette hozzá a vak ember. Szőke László, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke reméli, hogy az ország más állatkertjei is követik e nemes példát.