Vége a medveterrornak Kamcsatkán

Vágólapra másolva!
Kamcsatkán vadászoknak kellett kilőni négy barnamedvét, amelyek olyan éhesek voltak, hogy veszélyt jelentettek az emberekre. A Csendes-óceánba nyúló félsziget területén mintegy 16 ezer barnamedve él.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, a területen falkába verődött mintegy 30 barnamedve hosszabb ideje rettegésben tartotta egy bányászati vállalat 400 dolgozóját. A csoport két geológusa július 18-án medvetámadás áldozata lett. A tragikus eset óta felügyeletet tartó vadászok pénteken távoztak, miután a medvék odébbálltak.

A medvék magányos állatok, csak az élelemben gazdagabb területeken verődnek falkába. A kamcsatkai településre az élelmiszer-hulladék miatt mentek, ott próbáltak táplálékot keresni maguknak, minthogy a félsziget folyóiban idén szokatlanul kevés a hal.

A helybeliek félelmükben ki se merészkedtek házaikból. Az élelmiszer-hulladékot az állatok eltűnése után gyorsan eltakarították.

Forrás: MTI

A kamcsatkai barnamedvék fajtájuk legnagyobb példányai közé tartoznak a világon. Súlyuk eléri a 700 kilogrammot, és három méter magasra is megnőnek

Néhány példány rendszeresen feltűnik a lakott településeken, és minden évben előfordul, hogy emberekre is rátámadnak.