Nem kell levetkőzni az új testbeolvasó programhoz

Vágólapra másolva!
Az amerikai Brown Egyetem tudósai létrehoztak egy olyan számítógépes programot, amely elsőként a világon pontosan képes megbecsülni az emberi test alakját digitális képek vagy videók alapján.
Vágólapra másolva!

Feldolgozva az adott alanytól származó többszörös testpozíciós információkat, a program képes meghatározni annak nemét, valamint megrajzolni háromdimenziós képmását.

A program azoknak a testadat-beolvasó technológiáknak a legújabb változata, amelyek alkalmazása során az alanyoknak még meztelenül kell ácsorogniuk a 3D-s alakmás elkészítéséhez.

A mostani fejlesztés segítségével képesek meghatározni az adott személy nemét, kiszámítani például derékbőségét, magasságát, testsúlyát és egyéb adatait.

A kutatók hangsúlyozzák, hogy a technológia nem használ röntgensugarakat, és nem is lát át a ruházaton, mégis reális képet ad az ember alakjáról.

A program felhasználási lehetőségei nagyon szélesek. Például a sportgyógyászat területén az orvosok az atléták testének pontos digitális modelljével tudnak dolgozni, ezáltal könnyebben azonosítva a sérülés fajtáját. A videojátékok esetében pedig ez jelentheti az interaktív technológiák új generációját.