Vágólapra másolva!
Darwin: A Graphic Biography címmel hamarosan megjelenik a Charles Darwin életét bemutató képregény. A neves tudós születésének 200. évfordulója alkalmából létrejövő kiadvány 200 ezer példányban jelenik meg Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

A Darwin születésének 200. évfordulójára időzített kiadvány a tervek szerint január 30-án jelenik meg a Bristol Cultural Development Partnership gondozásában.

Forrás: gurrillustration.com

A százoldalas könyv képanyagát Simon Gurr angol grafikus, szövegét Eugene Byrne újságíró készítette. A képeken végigkövethetjük Darwin útját a Beagle-lel, megismerhetjük ezt követő kutatásait, tanúi lehetünk A fajok eredete kiadásának és a mű korabeli fogadtatásának. A képregény röviden bemutatja az evolúció kérdésköréhez kapcsolódó jelenkori technológiákat és elméleteket. A kiadványhoz ingyen juthatnak hozzá a brit iskolák, könyvtárak és kulturális intézmények.

Az illusztrátor és a szerző nevéhez olyan korábbi munkák kötődnek, mint Isambard Kingdom Brunel angol mérnök életéről szóló, vagy a Bristol történelmét bemutató képregény.

Darwin 200

2009-ben két kiemelkedő, a mai természettudományt alapvetően meghatározó évfordulót is ünnepel a tudományos világ.

200 éve, 1809. február 12-én született a modern evolúcióelmélet kidolgozója, Charles Robert Darwin, és 150 éve, 1859. november 24-én jelent meg főműve, A fajok eredete, amely azután alapvetően megváltoztatta tudományos világképünket. E két évforduló tiszteletére evolúciós cikksorozatot jelentetünk meg.

A sorozat eddig megjelent részei:

Az evolúcióelmélet megszületése

Az evolúció őslénytani bizonyítékai