Ilyen volt a villanyoltás a világ körül - képek

Vágólapra másolva!
A világ számos nevezetessége és turistalátványossága borult sötétségbe március 28-án, szombat este A Föld órája elnevezésű, éghajlatváltozás elleni világméretű megmozdulásban. Sötétben az athéni Akropolisz, a London Eye, a Kuala Lumpur-i Petronas-torony és több más nevezetesség képgalériánkban. 
Vágólapra másolva!

A szódabikarbónától a hőszivattyúig: 365 környezettudatos tipp. Új sorozat az [origo]-n

Időzónáról időzónára haladva, helyi idő szerint 20 óra 30 perctől egy órán át sötétség borult az egyiptomi piramisokra, a sydney-i Operaházra, az Eiffel-toronyra - itt biztonsági okokból csak néhány percre -, a Louvre-ra, a párizsi Notre Dame székesegyházra és a Diadalívre, a londoni parlamentre és a London Eye óriáskerékre, az athéni Akropoliszra, a római Szent Péter bazilikára és a Colosseumra, a pekingi olimpiai stadionra, a Kuala Lumpur-i Petronas-toronyra és még számos más nevezetességre szerte a világon.

Forrás: AFP

Az athéni Akropolisz

További képek galériánkban

Kialudtak a fények egy antarktiszi kutatóállomáson is, de sötétbe borultak a szingapúri üzleti negyed és 52 spanyolországi nagyváros épületei, arra bátorítva az embereket, hogy mindennapi életükben csökkentsék az energiafelhasználást és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását.

Forrás: AFP

Ami nem látszik a Rockefeller Centerről: elsötétült az Empire State Building New Yorkban

További képek galériánkban

A WWF nemzetközi környezetvédő szervezet tájékoztatása szerint 88 ország, mintegy négyezer városa jelezte a Föld órájához való csatlakozást. "A fények lekapcsolásának legfőbb oka az, hogy rávegyük az embereket: ha csak egy órára is, de gondolják át, miként tudnák csökkenteni ökológiai lábnyomukat" - mondta az akció vezető szervezője, Andy Ridley Sydney híres Bondi-strandján.

Forrás: EPA

Manila, Fülöp-szigetek

További képek galériánkban

A mozgalom 2007-ben indult Sydneyből, akkor még csak az ausztrál metropoliszban hunytak ki a fények. Ezt követte a 2008-as akció, amelyben már világszerte nagyjából 500 város vett részt. Az idén Magyarországon 53 falu és város csatlakozott a Föld órájához.

További videók a Treehugger oldalán