Evolúciós forgatag - interaktív bemutatók a természettudományiban

Vágólapra másolva!
Interaktív tárlátogatások, rendhagyó biológiaórák, választható gyűjteménybejárás és bemutatók is színesítik a Magyar Természettudományi Múzeum programjait április 22-től 26-ig az Evolúciós Forgatag című rendezvényen Budapesten. A Charles Darwin születésének 200. és A fajok eredete című műve megjelenésének 150. évfordulója alkalmából rendezett programok Darwin és az evolúció jelentőségét kívánják bemutatni tudományosan és egyúttal izgalmas módon.
Vágólapra másolva!

Az iskoláscsoportok számára kínál interaktív programokat a múzeum szerdától péntekig: rendhagyó biológia- és természetrajzórákat tartanak az adott téma szakértői a diákoknak az evolúcióelméletéről és jelentőségéről.

A kiállítási épület tudományos vásárterében előadások, interaktív bemutatók várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap, a látogatók az evolúciós kutatások hazai szakembereit kérdezhetik kötetlen formában.

A Föld napján, szerdán (22-én) a múzeum szakemberei tudományos kutatásokról és rendkívüli eredményeikről számolnak be: Major Ágnes, az ország egyik legjobban felszerelt DNS-laboratóriumának vezetője a csíkos szöcskeegér mint lehetséges új kisemlősfaj molekuláris taxonómiai vizsgálatáról tart előadást.

Ősi Attila a magyarországi dinoszauruszok életébe, történetébe vezeti be hallgatóságát, Korsós Zoltán a múzeum szerepét mutatja be az evolúcióelmélet és a biodiverzitás kutatásában és népszerűsítésében. Guba Zsuzsanna a Magyar Természettudományi Múzeum archaikus humán DNS-vizsgálatait elemzi az érdeklődőknek, a beszámolóból kiderül: az egyes történelmi leletek, sőt akár múmiák DNS-ének vizsgálata, összehasonlítása további részletes populációs vizsgálatok elvégzésére alkalmas.

A látogatókat további izgalmas programok szórakoztatják, a többi között az Embertani Tárban Szikossy Ildikó, az Őslénytani és Földtani Tárban Ősi Attila tart interaktív bemutatót.