Ennyit még nem láttunk egy helyen: képek a macskák paradicsomából

Vágólapra másolva!
Craig Grant egy százhektáros területen alakított ki egy igen rendhagyó macskamenhelyet: a gazdátlan állatoknak külön házikókat épített, minden macskát ivartalanított, és rendszeresen járnak az állatorvosnál is. A macskák szabadon mászkálhatnak, és láthatóan igen jól érzik magukat ezen a nem mindennapi helyen.
Vágólapra másolva!

A Caboodle Ranch 2003 óta létezik: Craig Grant azt követően hozta létre az állatmenhelyet, hogy fia nála hagyta macskáját, mivel nem tudta tovább gondját viselni. Grant korábban nem szerette a macskákat, de mégis beleegyezett, hogy nála maradjon az állat. A férfi korábban sosem élt egyedül, és Pepper, a macska sem: lassan megszokták egymás társaságát, Peppernek pedig nem sokkal később kiscicái születtek.

Forrás: http://www.caboodleranch.com/

Grant először el akarta ajándékozni az öt kismacskát, végül azonban mégis úgy döntött, hogy megtartja őket. A kölyköknek nyolc hétig érdemes az anyjuk mellett maradniuk, és Grant ezalatt megszerette az új jövevényeket: már az sem zavarta, ha a macskák a függönyén lógtak. Mivel hamarosan problémák akadtak a szomszédokkal, valamit tenni kellett: Grant végül egy újsághirdetésben talált rá a mostani területre, ahová először egy lakókocsival és további hat gazdátlan macskával költözött oda.

Forrás: http://www.caboodleranch.com/

2004-re már huszonkét macska lakott itt, azóta pedig már több mint ötszázan vannak. "Rég nincsenek meg azok a bútoraim, amelyekért egykor aggódtam. A tárgyak ma már nem fontosak a számomra: a macskák társasága boldogabbá tett, mint amilyen korábban bármikor voltam" - mondja Grant.

Forrás: http://www.caboodleranch.com/

A floridai macskamenhely számos kis házikóból, egy vízimalomból, és több tavacskából áll; az állatok szabadon járkálhatnak, egyikük sincs ketrecbe zárva. Grant minden olyan állatot befogad, amelyre már nem tartottak igényt a gazdáik, vagy más okból váltak otthontalanná. Itt semmiben nincsenek korlátozva, és a férfi az ivartalanításukról is gondoskodik, így nem születnek újabb gazdátlan kismacskák.

Forrás: http://www.caboodleranch.com/

A szükséges oltásokat rendszeresen megkapják az állatok, és az állatorvosi ellenőrzések sem maradnak el. A menhely fennmaradásának és a további állatok befogadásának egyetlen feltétele, hogy időről időre kellő mennyiségű adomány gyűljön össze, amelyből biztosítható a macskák megfelelő ellátása.



További képek és videók a Caboodle Ranch macskáiról.