Fogságban született óriáspanda természetes környezetben kölykezett

Vágólapra másolva!
A világon először egy fogságban tenyésztett óriáspanda adott életet hím bocsának egy természetes életfeltételeket biztosító telepen.
Vágólapra másolva!

Kao Kao (Cao Cao), az óriáspanda (Ailuropoda melanoleuca) segítség nélkül szülte meg kölykét kedden kora hajnalban egy kamerák által megfigyelt mezőn Hotaopingben (Hetaoping) a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban. A 205 grammos bocs egészséges.

A 20 ezer hektáros alapterületű telepen számos kamerával követhető nyomon a pandák viselkedése. Kao Kao egyike volt annak a négy vemhes pandának, amelyeket a rezervátumba vittek azért, hogy a félig vad környezetben adhassanak életet bocsuknak, így azokat később esetleg visszaengedhessék a természetbe.

Szecsuan "baby-boomnak" örvendhet a pandák körében: az elmúlt két hét során 9 bocs született a tartományban. A világ egyik legveszélyeztetettebb állatfajából a hivatalos kínai statisztikák szerint mindössze 1590 él vadon, a többségük Szecsuan, Kanszu, illetve Senhszi (Shaanxi) tartományok hegyeiben. Fogságban több mint 290 található, többségük Kínában.