Készül az új mesterséges szigetcsoport - Durrat Al Bahrain az űrből

Vágólapra másolva!
Hét éve épül Bahrein partjainál a halakat és atollokat formáló mesterséges szigetcsoport, a Durrat Al Bahrain. A tengerből kiemelkedő új szárazföldeken már az épületek is körvonalazódnak a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről készült felvételen.
Vágólapra másolva!

Bahrein egy apró, mindössze 750 négyzetkilométeres sziget a Perzsa-öböl nyugati részén. Nem csoda tehát, hogy szívesen építenek a partok mentén új, mesterséges szigetecskéket. A Durrat Al Bahrain nagyobb az összes bahreini mesterséges szigetkomplexumnál, és 14 szigettel, összesen 21 négyzetkilométerrel toldja meg a királyság területét.

A lakóövezetnek és turisztikai célpontnak szánt komplexum több mint ezer új lakásnak, luxushotelnek és bevásárlóközpontnak biztosít helyet. A szigetcsoport négy fő részből áll: a Szigetek (The Islands, 6 atoll- és 5 halformájú sziget), a Félhold (The Crescent), a Hotel sziget (Hotel Island), valamint a Durrat kikötő (Durrat Marina, északon). Jól kivehető, hogy az épületek még nem készültek el az összes szigeten, a két legdélebbi atoll és halszirom még üresen sárgállik.

Forrás: [origo]
Nézze meg a helyet a Google világtérképén!

A 2004-ben indult beruházás mintegy 6 milliárd dollárba került. Az építkezés azonban nem ér véget a legutóbbi hivatalosan publikált tervek megvalósításával: a szigetektől délre egy az említett tervrajzokon nem szereplő új kikötő látszik kirajzolódni a part mentén, tökéletes szimmetriát adva a komplexumnak.

Cikkajánló

Forrás: Gregory Read

Forrás: [origo]

Forrás: NASA

Légpárnás autót fotóztak
egy dombtetőn

Magyar fotós is elkapta
a brockeni kísértetet

Vizelet az égen: ilyen, amikor
kiüríti a szemetet az űrrepülőgép