Fénnyel kábítják el a lányokat a jövő diszkóiban

Vágólapra másolva!
A jövő drogdílerei nanotechnológiát és a legújabb agykutatási eredményeket is használják egy neves jövőkutató szerint.
Vágólapra másolva!

Képzeljünk el a jövőben egy diszkót, ahol a DJ mesterségesen gyártott nanorészecskéket enged a levegőbe. A tömeg ezt lenyeli, majd egy adott pillanatban a DJ egy elektromágneses impulzust küld az emberek agya felé, ami aktiválja a szert - mondta egy konferencián Rohit Talwar jövőkutató, a Fast Future Research nevű cég alapítója. Talwart az első tíz jövőkutató közé sorolta az Independent című lap. Cége számos multinak dolgozik, de a brit kormány felkérésére azt is kutatják, hogyan változnak a kábítószerek a következő 20 évben.

Talwar szerint a személyre szabott drogok kora következhet - írja a Wired. Az egyre olcsóbb és gyorsabb genetikai (genomikai) vizsgálatok miatt nemcsak személyre szabott gyógyszerek készülnek egyre nagyobb számban, de kábítószerekben is azt kaphatják a megrendelők, amely a leginkább megfelel nekik.

"Az agykutatás legújabb eredményeit is fel fogják használni a jövő kábítószereiben" - mondta Talwar a konferencián. "Egyre többet tudnak arról, hogyan alakul ki az érzet az agyban, és hogyan lehet ezeket mesterségesen is kiváltani" - tette hozzá.

Talwar szerint olyan fehérjéket fognak készíteni, amelyek az agyba jutva különféle pozitív érzeteket váltanak ki. Ezeket az élményeket személyre lehet majd szabni, és az élményt kiváltó fehérjéket fénnyel lehet aktiválni.