Horrorfilmet forgattak az Antarktiszon

Vágólapra másolva!
Első alkalommal forgattak fikciós filmet a Déli-sarkvidéken. A film teljes stábját az itt dolgozó brit kutatók alkották.
Vágólapra másolva!

Egy skót mászóoktató-dokumentumfilmes, Kirk Watson rendezte az első Antarktiszon forgatott, kitalált történetű filmet, amelynek forgatókönyvét egy londoni orvos írta, a stábot pedig a British Arctic Survey kutatói, tengerbiológusok, geológusok és mérnökök alkották.

A téli hónapokban a kontinensen rettentő hideg és sötétség uralkodik, és a brit kutatóbázison tartózkodó szakemberek többek között faragással és fotózással ütik el az időt. Ekkora találta ki Watson, hogy egy filmet kellene forgatni a bázison.

Watson elmondta, hogy a stábnak komolyan meg kellett küzdenie a hideggel, a halottat játszó szereplőknek például kifejezetten nehéz dolguk volt, hogy ne vacogjanak a hóban fekve. A forgatás során több színész enyhén kihűlt, de Watson szerint a sarkvidéken eltöltött időszak alatt ehhez már hozzászoktak.

A South of Sanity című filmben 14 kutatót az antarktiszi Routledge kutatóbázison hagynak a téli hónapokra. A sötétségben töltött időszak alatt megszakad a kapcsolatuk a külvilággal, és a kutatókat egyesével lemészárolja valaki, a tavasszal visszatérő mentőcsapat már csak holttesteket talál. A filmet október 31-én mutatják be az Egyesült Államokban.