Vadlúdrekordra készülnek Tatán

Vágólapra másolva!
Szinte biztosan megdől a rekord a hétvégén megrendezésre kerülő Tatai Vadlúd Sokadalmon, mivel mintegy 30 ezer vadlúd gyűlt össze a tatai Öreg-tavon, és a Tatai tavak Ramsari Területhez tartozó Ferencmajori-halastavak területén is 10 ezer vadlúd pihen.
Vágólapra másolva!

A madársereg hajnalban hatalmas dübörgéssel hagyja el a tavat, majd délután, napnyugtakor érkezik vissza. A két időpont között színes programokkal vár mindenkit a Tatai Vadlúd Sokadalom, amely a magyarországi madármegfigyelők egyik legrangosabb eseménye.

Forrás: MTI/Kovács Attila
Vadludak a tatai Öreg-tavon

Az idei rendezvény díszvendége a 35 éves Bükki Nemzeti Park. A park bemutatkozása mellett számos itteni természetvédelmi programról, valamint programajánlatokról tájékozódhatnak az érdeklődők. A madármegfigyelők egész napos versenyen mérik össze tudásukat, kitartásukat.

A gyerekek természeti témájú mesékkel, mesekönyvekkel is találkozhatnak a rendezvényen. Telegdi Ágnes írónő, az Ó, azok a csodálatos állatok könyvsorozat szerzője a helyszínen dedikálja műveit és saját madárfotóiból összeállított falinaptárt mutat be.

A minden évben megrendezett fesztivál november 24-én várja az érdeklődőket a tatai Öreg-tó partján. A rendezvény és annak valamennyi programja ingyenes, a részletes program a www.vadludsokadalom.hu oldalon található.