Erről az őslényről mintázták az Alient

futhat Alien, fosszília, tengeri liliomok
Vágólapra másolva!
Bemutatását követően ellopták, de nem sokkal később szerencsésen megkerült az a fosszília, amely az Alien-filmek szörnyeit ihlette.
Vágólapra másolva!

A svájci Aathal őslénymúzeumában nemrég kiállított, körülbelül 300 millió éves fosszíliát két tengeri liliom maradványai alkotják. A lelet különlegessége, hogy Hans Rudolf Giger svájci művész erről mintázta az Alien-filmek földönkívüli szereplőit, pontosabban azok egyik fejlődési állapotát, az úgynevezett arcvadászt - írja a Daily Mail.

A filmek rendezője, Ridley Scott a művész korábbi, a fosszília alapján készült műveit látva kérte meg Gigert a szörnyek megalkotására. A lények olyan jól sikerültek, hogy a film 1979-ben Oscar-díjat kapott a legjobb vizuális effektekért.

A svájci múzeumban bemutatott lelet nemcsak az érdeklődők, de a tolvajok figyelmét is felkeltette. A 2500 frank értékű, 10x18 centiméteres fosszíliát január 9. és 12. között ellopták. A fosszíliát a rendőrség is kereste, és végül tíz nappal később meg is került, valaki bedobta a múzeum postaládájába. Az ősmaradvány többé-kevésbé sértetlenül került elő, csak az egyik tengeri liliom karja tört le.